IDENTIFICAREA DE INSECTE SI PRADATORI BENEFICIALI

[ Facebook comments]

Propuneti intreabarile dvoastra in legatura cu identificarea si tratamentul plantelor bolnave..

.

Moderator: bernard

IDENTIFICAREA DE INSECTE SI PRADATORI BENEFICIALI

PostAuthor: bernard » Thu May 01, 2014 1:47 am

Identificarea de Insecte si pradatori beneficiali


Dragi colegi, daca descoperiti insecte pe plantele voastre, înainte sa aveti un infarct :oops: și sa incepeti sa pulverizati plantele cu tot feluri de insecticide bio (sau Doamne feri chimicale), vă rugăm să incercati sa identificati insectele observate si sa postati poze in sectiunea "Diagnostica Plante Bolnave" (poate cu ajutorul celorlalti colegi le putem identifica mai ușor), deoarece nu fiecare insectă este rea, de fapt, există o mulțime care sunt benefice si se hranesc cu cele rele.

Plantele noastre atrag daunatorii cu duzina, de la afide pana la melci. In timp ce ele devoreaza Goji-ul nostru precios, un alt val de insecte vine la ajutorul nostru, daca stim cum sa le identificam si sa le atragem in pepiniera si plantatia noastra.

Deci sa incepem:


Neuroptera Chrysophidae (Lat.) - Green Lacewings (Eng) - (Rom.) (?)

http://en.wikipedia.org/wiki/Green_lacewings
http://en.wikipedia.org/wiki/Lacewings

lacewing 2.jpg
lacewing 2.jpg (41.69 KiB) Viewed 54267 timesAcestea sunt insecte din familia mare Chrysopidae a ordinului Neuroptera. Larvele ar putea arata ca dăunători, dar de fapt sunt pradatori.

Cele mai multe dintre frumoasele adulți se hrănesc cu polen, nectar, și mană. Larvele, cu toate acestea, sunt prădători vorace. Poreclit "leii de afide," larvele fac o treaba impresionanta laa devorarea afidelor cu zecile. Larvele vâneaza pentru prada cu trupul moale, folosind mandibulele lor curbate, ascuțite pentru a înjunghia victimele lor.

Numele de familie Chrysopidae derivă din Chrysos grecesc, însemnând aur, si ops, ceea ce înseamnă ochi sau fata. Asta-i o descriere destul de apta pentru aceste insecte, dintre care majoritatea au ochi de culoare de cupru. Ele sunt aproape mereu cu corp și aripa de culoare verde, astfel încât se cunosc ca "dantelate verzi", un alt nume comun. Adulții au aripi dantelate și sunt transparente. Dacă plasați o aripă de Chrysopid sub ​​mărire, ar trebui să vedeți firele de păr scurte de-a lungul marginilor și venelor fiecarei aripi. De asemenea, au antene filiforme, și parti bucale de mestecat.

lacewing.jpg
lacewing.jpg (40.93 KiB) Viewed 54267 times


Larvele arata destul de diferit de la adulți. Ei au trupuri alungite si aplatizate, care se aseamănă cu aligatori mici. Sunt de multe ori de culoare maronie. Larvele au, de asemenea, fălci mari, in forma de secera, bine concepute pentru a prinde și devora prada.

Larvele se hrănesc cu alte insecte cu trupuri moi sau arahnide, inclusiv afide, acarieni, și ouă de lepidoptere. Ca adulti, pot consuma o dieta mai variata. Unii adulți sunt în întregime carnivori, în timp ce altele își suplimenteze dieta cu polen (genul Meleoma) sau cu secreții zaharoase (genul Eremochrysa).

Sunt supuse la metamorfoză completă, cu patru etape de viata: ou, larva, pupa, și adulți. Ciclul de viață variază în lungime în funcție de specie și de condițiile de mediu. Cei mai mulți adulți vor trăi timp de 4-6 luni.

Înainte de depunerea unui ou, femeia produce o coada lunga, subțire, pe care, de obicei, o atașează pe partea inferioară a unei frunze. Ea plasează un ou de la capătul coadei, așa ca sa fie suspendata din planta. Unele își depun ouăle în grupuri, crearea unui mic grup de aceste filamente pe o frunză, în timp ce alții își depun ouăle separat. Filamentul este pentru a oferi o protecție pentru ouă, de menținându-le de la îndemâna de prădători pe suprafata frunzelor.

In general, stadiul larvar poate dura mai multe săptămâni. Pupa se poate dezvolta in adulti in siguranta unui cocon de mătase atașat la partea inferioară a unei frunze sau pe o tulpina, dar unele specii, fără a fi pupeaza fara un cocon.
Unele vor lansa o substanta mirositoare urata, de la o pereche de glande de pe protoraxa atunci când sunt manipulate.
În cazul în care peisajul dvs. include numeroase flori și arbuști autohtone și copaci, probabil ca aveti deja aceste insecte benefice in gradina voastra. Mai multe specii ar putea locui în aceeași grădină, inclusiv cele de culoare verde, mari și mici, sau cele maro.

Cum sa le atragem: Dacă nu ați văzut multe în prejur, puteți comanda larve on-line sau de la unele magazine. Pentru a le atrage (și sa doreasca să rămână o vreme) plantati alyssum dulce, coreopsis, și cosmos de-a lungul gradinei.


lacewing 3.jpg
lacewing 3.jpg (39.92 KiB) Viewed 54267 times
Last edited by bernard on Fri May 02, 2014 7:32 pm, edited 2 times in total.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 11 replies

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Diagnostica Plante Bolnave - Sick plant diagnostics

Who is online

Registered users: No registered users

Googlepage: GooglePullerPage
cron