Din nou la inceput

[ Facebook comments]

Va rugam sa propuneti aici intrebarile Dvoastra in legatura cu cultivarea plantei Goji
.

Moderator: bernard

Din nou la inceput

PostAuthor: luci78 » Mon Jul 09, 2018 10:06 pm

Va salut dragi membri.
Sunt un mandru :coolnew: incepator si ca toti incepatorii, am aplecat urechea la ceea ce am citit prima data (fara o documentatie amanuntita) si pe urma am dat cu capul de probleme. :evilnew:
Prima data am cautat pe net anunturi si m-am oprit asupra unui anunt in care respectiva persoana vindea butasi grosi de un an. Le-am cumparat. Am zis ca aceasta trebuie sa fie solutia cea mai rapida spre plante cu fructe din primul an. Dar nu a fost deloc asa; radacinile erau groase si anemice... nu s-au prins nici dupa o luna. Am incercat sa contactez vanzatorul dar anuntul nu mai era valabil.
Intre timp m-am mai documentat putin si am cumparat din nou butasi tineri. Acestia s-au prins dar sunt putin anemici, subtiri si nu cresc in ritmul in care vad pe aici pe forum. Aproape ca stagneaza. De cand i-am plantat(3 saptamani) sunt aproape cum i-am cumparat. Mai jos atasez si cateva poze cu ei.
Dupa m-am pus serios pe studiu, m-am inrolat printre voi, aici pe forum, si imi dau seama ca plantele mele actuale provin din seminte si aceasta ar fi cauza "vitezei" cu care se dezvolta.
Ar mai putea fi o cauza si sezonului de ploaie-soare-ploaie prin care trecem in ultima perioada, dar oricum sunt tot firave. Le-am stropit o data la 7 zile cu Trainer si cu Scudo de 3 ori la interval de 3-4 zile.
Pe viitor am in cap sa fac butasi si sa plantez pe un teren de 1500 mp dupa care un hectar. Nu mai vreau sa continui cu bani si timp pierdut aiurea. Vreau si eu sa intru in posesia soiului omologat de domnul Emerics si sa colaboram pe viitor.
Vreau sa cumpar 10-15 butasi dupa care sa ii inmultesc. Incet dar sigur, cu un soi experimentat si verificat de catre dumneavoastra, putem ajunge la rezultate care sa rasplateasca munca depusa.

Si pozele cu plantele mele actuale;
IMG_20180709_202509e.jpg

IMG_20180709_202407e.jpg

IMG_20180709_202343e.jpg

IMG_20180709_202433e.jpg

IMG_20180709_202328e.jpg

luci78
Membru Nou
Membru Nou
 
Posts: 6
Joined: Sun Jun 17, 2018 10:58 am
Cash on hand: 358.83

WARNING

This thread has 1 reply

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Intrebari si Raspunsuri Generale - General Frequently Asked Questions

Who is online

Registered users: No registered users

Googlepage: GooglePullerPage
cron