Detoxifierea si curatirea Colonului

[ Facebook comments]

Forum dedicat pentru ingrijirea si mentinerea sanatatii prin metode naturale, alternative..

.

Moderator: bernard

Detoxifierea si curatirea Colonului

PostAuthor: bernard » Sun Jun 29, 2014 4:43 am

Detoxifierea si curatirea Colonului

Acesta este detox-ul cu care trebuie inceput! Colonul este teava de esapament a organismului omenesc, teava care daca e infundata cu resturi alimentare nedigerate (din cauza unui ficat infundat sau alte cauze) va incetini expulzarea toxinelor din organism, toxine ce vor fi reabsorbite. Acestea la randul lor vor cauza daune in celelalte organe si tesuturi. Teava de esapament infundata va afecta celelalte parti ale motorului.. Acesta poate cauza cancer de colon sau cel intestinal si multe alte tipuri de cancer.

Deci colonul este un element foarte important in eliminarea toxinelor, dar de asemenea este si organul ce faciliteaza absorptia fluidelor ce contin vitamine si electroliti esentiali pentru functionarea organismului. Cu reziduuri toxice prezente, microflora de bacterii benefice este disturbata, agravand situatia si mai mult.

De accea o curatire buna nu strica cel putin o data pe an!

Eu folosesc 2 componente Argila Bentonit si Tarate Psyllium (Plantago Ovata - lat.) amestecate intr-un Shake. Amestecul se bea dimineata dupa trezire si e preparata cu apa calda pentru stimularea tranzitului intestinal, pe o perioada de 7 zile.

shake.jpg
shake.jpg (9.51 KiB) Viewed 30618 timesArgila Bentonite

Este un tip de argila comestibila aparuta in mod natural din sedimente de cenusa vulcanica si contine peste 70 de minerale cum ar fi siliciu, aluminiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, cupru, zinc, seleniu, cobalt, mangan, etc.

bentonite_clay.jpg
bentonite_clay.jpg (39.09 KiB) Viewed 30618 times


Datorita sarcinei negative, argila bentonit actioneaza ca un magnet, are capacitatati de a absorbi impuritati, toxine, metale grele, materiale radioactive, toate avand sarcini pozitive. Promoveaza echilibrul bacteriilor benefice in sistemul digestiv, ajuta la detoxifierea ficatului si curatirea colonului, precum stimuleaza si sistemul imunitar. Moleculele toxinei, care se ataseaza de moleculele argilei, sunt incorporate in acesta, mod in care corpul omenesc poate expulza argila continand toxinele prin miscari intestinale obisnuite.

clay-structure.png


Argila se mai foloseste si sub forma de alifie, pasta, comprese, cataplasme, balsamuri, dar si sub forma de bai terapeutice sau dizolvata in apa pentru clisme. In cazul afectiunilor cronice, se folosesc compresele calde, iar in cazul abceselor si al supuratiilor, cele reci.

largbentonite structure.jpgTarate Psyllium (Plantago Ovata)

Folosita de mii de ani, in medicina traditionala din India (Ayurveda), acestea contin de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul, 100 g psyllium contin 71 g de fibre solubile pe cand aceeasi cantitate de ovaz contine numai 5 g . Previn cancerul de colon, mucilagiile din semintele de psyllium retinand substantele toxice, reducând riscul de cancer de colon precum si celelalte tipuri.

Contribuie la controlarea greutăţii, fiindca cresc senzaţia de satietate, cu un consum minim de alimente. Fibrele au capacitate mare de absorbtie a apei, se umflă în stomac si dau senzatia de satietate.

Atentie! Din cauza calitatii lor de absorptie, consumati cel putin 1,5 L de apa sau ceai Goji :D deasupra cantitatii de apa ce ati consuma normal !!! Fara cantitatea de apa adecvata veti avea probleme de constipatie pe timp de cateva zile!

Se comporta ca hartia de smirghel, de-alungul tractului digestiv, incepand de la gura pana la anus, smirgheluind si curatand toate reziduurile intampinate in cale. Este un detoxifiant al colonului datorita gelului mucilaginos format care adsoarbe toxinele din intestin, ajutand la expulzarea acestora. De asemenea creşte excretia intestinala a acizilor biliari şi a colesterolului, avand efect hipocolesterolemiant, scade absorbţia intestinala a glucidelor, reducând glicemia postprandială, prezintă acţiune emolientă (datorită mucilagiilor), fiind totodată şi un antiinflamator intestinal, prin inhibarea producerii de citokine. Datorită acestor proprietăţi poate fi administrat în colita ulceroasă.

In sindromul colonului iritabil normalizează funcţia intestinală şi scade severitatea simptomelor prin reducerea presiunii în regiunea rectosigmoidală.

Amestecati 1 lingurita de tarate psyllium cu 1 lingurita de argila bentonit in pahar. adaugati approx. 50 ml de apa calda si amestecati cu ajutorul linguritei. Adaugati apa incetul cu incetul si continuati amestecarea pana se formeaza o materie uniforma, un fel de noroi. Adaugati apa in continuare pana la 250 ml, amestecati pana ce este gata de baut. Shake-ul trebuie baut imediat, pentru ca taratele se vor umfla dupa 2-3 minute si va fi imposibil de baut.

Sa nu uitati sa beti cel putin 1,5 L de apa sau ceai Goji deasupra cantitatii de apa consumata zilnica !!!

Depinzand de idividual si de cantitatea de gunoi acumulat in acesta, primul scaun urat :) va veni dupa 5 minute - 1 zi, oricum hidratarea adecvata este esentiala.

Psyllium_1.jpg
psyllium_husk.jpgCuratire placuta!
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 1 reply

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Medicina Naturala - Natural Medicine

Who is online

Registered users: No registered users

Googlepage: GooglePullerPage
cron