Studiu despre efectele sucului de Goji

[ Facebook comments]

Despre Planta Goji - Cercetari documentate in cadrul acesta

.

Moderator: bernard

Studiu despre efectele sucului de Goji

PostAuthor: bernard » Sun Sep 14, 2014 5:42 am

Sursa originala: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20354657

Soareci alimentati cu suc de Goji (Lycium barbarum) sunt protectati de deteriorarea pielii cauzate de radiatii UV prin cali antioxidante.

Informatia autorului:

Reeve VE, Allanson M, Arun SJ, Domanski D, Painter N.

Facultatea de stiinte veterinare, Universitatea din Sydney, NSW 2006, Australia.
vreeve@usyd.edu.au

Abstract

Goji berry, Lycium barbarum, este recunoscut de mult in medicina traditionala chineza pentru diferitele proprietati terapeutice bazate pe efectele sale antioxidative si imuno-modulatoare.

Acest studiu descrie potentialul sucului de Goji consumat oral pentru alterarea fotodeteriorarii in soareci, induse in pielea lor de catre iradiere intensa de raze UV simulate (SSUV).

In soareci fara par Skh:hr-1, sucul de Goji de 5% a redus significant edema inflamatorie a reactiei la arsura solara. Dilutii de suc de Goji intre 1% si 10%, depinzand de doze, au protectat impotriva imunosupresiei cauzate de razele SSUV, si impotriva supresiei cauzate de mediatorul, acidul cis-urocanic, masurat de reactia de hipersensibilitate de contact.

Protectia imunitara nu se poate atribui nici uneia din excipientii din juice-ul de Goji, de pere sau mere, nici contentului de vitamina C, precum nici preservativului, ci aparea sa fie o proprietate a boabelor Goji in sine.

Activitatea antioxidanta in piele a fost demonstrata prin protectia significanta a sucului de Goji de 5% impotriva peroxidatiei cauzate de radiatii UVA. In plus, 2 antioxidanti endogeni de piele inductibili au fost observati fiind implicati in protectia fotoimunitara, anume: haem oxigenaza-1 si metallothioneina. Rezultatele sugereaza ca consumul acestui suc de Goji poate sa asigure protectie suplimentara pentru oamenii susceptibili.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Despre Planta Goji - About the Goji Plant

Who is online

Registered users: No registered users

Googlepage: GooglePullerPage
cron