Suplementarea cu Goji imbunatateste efectul protectiv..

[ Facebook comments]

Despre Planta Goji - Cercetari documentate in cadrul acesta

.

Moderator: bernard

Suplementarea cu Goji imbunatateste efectul protectiv..

PostAuthor: bernard » Mon Sep 15, 2014 5:49 am

Sursa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24336457

Suplementarea dietei cu Goji imbunatateste efectul protectiv al vaccinului impotriva gripei in soareci batrani.

Autori:

Du X, Wang J, Niu X, Smith D, Wu D, Meydani SN.

Abstract

Vaccinurile impotriva gripei nu protejeaza populatia batrana contra infectiilor de gripa. Cu toate ca a fost demonstrat ca boabele Goji intaresc raspunsul imunitar, inclusiv productia de anticorpuri crescuta, dupa vaccinarea batranilor, nu se stie daca acest efect s-ar transla intr-o protectie mai buna dupa infectie, precum nici mecanismul de baza nu este inteles foarte bine.

Pentru a adresa aceasta problema, am facut un studiu, folosind un design de 2 x 2 in care masculi de soareci batrani (20-22 luni) au fost alimentati cu o dieta de Goji de 5% pe timp de 30 de zile, dupa care au fost imunizate cu vaccina de gripa sau solutie salina (control) in ziua 31 si 52 a interventie dietetice, iar la urma contestat de gripa A/Puerto Rico/8/34.

Soarecii alimentati cu Goji au avut un numar mai mare de anticorpuri de gripa si simptome imbunatatite (pierdere de greutate post-infectie scazuta) in comparatie cu soarecii tratati numai cu vaccine.

In plus, un studiu mecanicist in vitro a aratat ca suplementarea cu Goji a intensificat maturizarea si activitatea celulelor dendritice (DC) ce prezinta antigeni, cum este indicat prin schimbarea fenotipica in expresia marcatoarelor DC a histocompatibilitatii complexului clasa II, grupuri de diferentiari (CD) 40, CD80 si CD86, si schimbarea functionala in productia DC de citokine interleukin-12 si necroza de tumoare factor-α, precum si endocitoza de DC.

De asemenea, transferul adoptiv de DC-uri din maduva osoasa tratata cu Goji (incarcat cu pepdide ovalbumin(323-339)) au promovat proliferarea de celule T antigen-specifice, precum si productia de interleukin-4 si γ-interferon in celule T de CD4(+).

Deci rezultatele cercetarii noastre arata ca alimentarea dietetica cu Goji intensifica eficacitatea vaccinurilor impotriva gripei, rezultand intr-o protectie mai buna a organismului gazda pentru a preveni infectia ulterioara cu gripa. Acest efect ar putea fi atribuit in parte functiei de DC imbunatatite.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Despre Planta Goji - About the Goji Plant

Who is online

Registered users: Bing [Bot]

Googlepage: GooglePullerPage
cron