CERCETAREA DEMISTIFICA BOABELE LYCIUM

[ Facebook comments]

Despre Planta Goji - Cercetari documentate in cadrul acesta

.

Moderator: bernard

CERCETAREA DEMISTIFICA BOABELE LYCIUM

PostAuthor: bernard » Wed Apr 02, 2014 1:40 am

Stimati forumisti !

Am luat legatura prin e-mail cu Domnul Bradley Dobos de la Institutul Tanaduk, l-am invitat pe forum si am cerut permisie sa publicam traducerea pe limba romana a articolelor aflate pe pagina Institutului Tanaduk. Deocamdata nu am primit raspuns, asteptam in continuare..

Fara a fi in totalitate de acord cu acest studiu, fara a lua ca litera de lege, cele expuse, am considerat ca este util sa postam traducerea aceasta, sa aflam si sa incercam sa dezbatem, de cate feluri sunt plantele goji, barbarum tibetan, barbarum ningxia si chinensis.

Stimati membrii va rugam sa cititi cu atentie acesta sinteza dupa care va invitam sa intrati in convensatii si dezbateri despre acest subiect, ca REPLY dupa acest post.

Multumim anticipat Dnului Bradley Dobos!


Original Source:

http://www.tanaduk.com

©1975-2007 by The Tanaduk Institute, L.L.C.


CERCETAREA DEMISTIFICA LYCIUM BERRY
Author: Dr. Jigme Dorje

În 1974 Institutul de Cercetare Botanică Tanaduk, a inceput sa studieze peste 20 de soiuri de fructe de padure Lycium care prezintă caracteristici de taxoni și relații fitogenetice similare cu stravechile boabe tibetane Lycium folosite de nomazii regiunilor și este un soi Lycium, care este intalnit din abundență și nu e pe cale de dispariție. Acesta oferă proprietăți fitoenergetice atât de bogate că nu există nici o comparație disponibila pentru orice boabe din Vest sau China.

Aceste fructe delicioase Goji au fost utilizate pe scară foarte largă de către medicii Lama și popoarele nomade din Mongolia și Tibet și consumul regulat de fructe în credinta populara tradiționala susține o viață lungă, vigurosa și fericita. Monografiile de cercetare la Institutul Tanaduk oferă informații detaliate despre --> http://www.tanaduk.com

Din cauza abundentei naturale a boabelor tibetane Goji și conținutul său nutritiv extrem de bogat, în urmă cu mulți ani Institutul de Cercetare Botanică a medicinei tibetane Tanaduk, împreună cu directorii Institutului de Medicina tibetană a Sanctitatii Sale Dalai Lama, au decis că aceaste boabe ar trebui să fie folosite ca un vehicul pentru a aduce un sprijin pentru agricultorii tibetani, pentru a preda metodele wildcrafting și pentru a crește gradul de conștientizare și de fonduri pentru a salva plantele pe cale de dispariție utilizate în medicina tibetană.

La mijlocul anilor șaptezeci Institutul Tanaduk a creat Programul de conservare Tibetan al plantelor medicinale. Cercetători de la Tanaduk au stabilit sa initieze studii botanice pe plante pe cale de dispariție și, de asemenea, de a negocia contracte cu culturi Goji semi-Wildcrafted Wildcrafted.

În 1975 Goji Farmers Coop a fost creat pentru a oferi sisteme de structura și de sprijin pentru agricultori. După mai mulți ani de negocieri și de urmărirea a plantei Goji în zonele de creștere, wildcrafters și fermieri, Institutul Tanaduk a asigurat contracte și a inițiat salarii echitabile pentru fermieri, prin Goji Farmers Coop. O priză la nivel mondial a fost creat și un contract perpetuu și relație caldă s-au făcut cu acesti Goji wildcrafters și fermieri.

Acest lucru a fost un efort de cooperare, inițiată de dedicatele Lame din tibetan, medici, botaniști și cercetători care lucrează în concert cu Institutul Tanaduk. Această colaborare a fost conceput pentru a asigura siguranța de multe alte vegetale prețioase și pe cale de dispariție și continuă să inspire studiul de medicina tibetană și de conservare a plantelor pe cale de dispariție și de cultivare.
Versiunea chineză a Lycium-ului - cunoscut sub numele de wolfberry - a suferit numeroase schimbări de mediu, climatice și toxice, deoarece a fost luată din Tibet de mii de ani în urmă și cultivate în China.

Fermele chineze botanice atât privați, cât și comerciale, folosesc de obicei DDT și alte substanțe chimice toxice (mai mult de treizeci și cinci de chemicale găsite de obicei pe wolfberry chinezesc) și au fost folosite de peste șaizeci de ani. Acest lucru ar trebui să facă boabele din China inutilizabile pentru medicamente sau ca o sursa de hrana. Cultivatorii de Lycium barbarum - wolfberry - recunosc deschis la utilizarea pesticidelor "controlate" în Ningxia ( regiunea de cultivare numărul unu al Chinei) În același timp, miniștrii chinezi creeaza certificate organice pentru aceste produse alimentare..

Din cauza relocarii plantelor Lycium barbarum, acum câteva mii de ani, in China, plus cultivarea practicilor toxice instabile, există o diferență uriașă între Lycium barbarum chinezesc și boabele Goji vechi din tibet - care are o istorie de utilizare si merge înapoi șaptesprezece secole în Tibet si este cu siguranta unul original.

Se pare că există unele declarații înșelătoare făcute cu privire la fructele Lycium in cea mai mare parte, de noile companii de producție. Acum auzim ca wolfberries este menționat în calitate de fructe Goji. Acest lucru este incorect. Numele Goji este colocvial pentru Tibet și dialecte mongole, nu chineză, și se referă numai la Lycium tibetan, nu Lycium chinezesc.

Unii vanzatori de plante chiar spun că au o "rasa de bijuterie de wolfberry originale din Ningxia China" pur. Este adevărat, există o mai bună calitate wolfberries care ies din Ningxia precum Lycium sânge inferior. Cu toate acestea, bijuterie sau nu, toate fructe de padure din Ningxia și China, în general, transportă încărcături de pesticide și altele contaminează.

Lycium nu a avut niciodată o planta indigenoasa în această țară, parte a cercetării arată ca China are doar Barbarum și Tibetul are 41 de tipuri de Lycium. Tanaduk Institute, alte institute de cercetare și companii de producție private au testat wolfberry chinez de peste cincisprezece ani și s-au constatat ca acestea sunt încărcate si contaminate cu pesticide. Inspecția fizică din anul 2001 la peste 74 de ferme comerciale producătoare de plante din China, (aceasta include ferme de cultivare Lycium barbarum), a arătat utilizarea în comun a și a fost testat pozitiv pentru utilizarea pesticidelor.Original boabele tibetane Lycium (Goji) au devenit populare datorită utilizării sale în medicină tibetană și printre oamenii nomazi din aceste regiuni.

Tibetul este cel mai departat si inalt loc de pe Pământ și Goji rămâne cea mai pura cu cea mai bogată energie de nutrienți.Acest Lycium vechi este aliniat cu o cultură plină de compasiune, care are nevoie de ajutor...iar China acum, de asemenea, revendica boabele goji,fiind cel mai mare producator mondial.

…………………………

Goji Berry din Tibet este pur, organic și se recoltează în conformitate cu metodele wildcrafting. Aceasta depășește de fapt cu mult standardele ecologice stabilite în Statele Unite și este cultivat în soluri vechi, în văile din Himalaya, neatinse de substanțe poluante, necontaminante sau pesticide.Fructele Goji au calități antioxidante și energia fitonutrienta fructului este de neegalat. Dupa ce a-i mancat cateva fructe, devine clar că simți o energie naturala înălțătoare, care te face sa zambesti.Goji Berry din Tibet este fructul care e deținut de acest neam vechi, de sănătate și vitalitate. Simt că este foarte important si merită să suportam acest efort lung si greu de realizat, prin utilizarea boabelor Goji tibetane. Acesta va aduce suport pentru mulți tibetani, mongoli și oameni din lume și va face mulți care o consuma, foarte fericiți.

Dr. Jigme Dorje Research Director Tanaduk Botanical Research Institute — Dorje@Tanaduk.com


PATRU-ZECI SI UNU TIPURI DE BOABE TIBETANE/HIMALAIENE


Cercetatorii Tanaduk studiaza 41 de soiuri de fructe tibetane care prezintă caracteristici de taxoni similari și relații fitogenetice cu Lycium-ul tibetan numit Goji. Goji Berry Tibetan este un soi Lycium, care este cultivat fără pesticide sau substanțe chimice și nu prezinta nici un pericol.

Acesta oferă fito proprietăți energetice, care sunt atât de mari că nu există nici o comparație disponibila pentru orice boabe din Vest sau Est. Dintre fructele care pe care le cercetam cele ce conțin caracteristici fitogenetic similare sunt de tipul Soulieana cu fructele roz din familia Berberidaceae. Acestea includ: aggregata, chitria, aristata, gagnepainii, sikkimensis, sibirica, canadensis, Asiatica, thundbergii și chinensis tipuri. Printre tipurile de Lycium sunt: berlandieri, barbarum (tipul wolfberry din China), halimifolium, vulgare, cooperi, macrodon, carolinianum, andersonii (un alt tip de wolfberry) și afrum.Fructele variază în culori de la roz deschis la violet inchis și ofera o varietate de arome de la o lamaie tarta pana la un gust de prune dulce. Puteți vedea că există mult mai multe soiuri de aceste fructe speciale decât prea domesticitul Lycium barbarum chinezesc - wolfberry.

UZ MEDICINAL


Fructele crude sau fierte sunt unic delicioase! Oferă o gamă de arome de la o aroma delicata de lamaie pana la o aromă dulce, semi-zmeură și prune, unele au gustul ca o combinație de cireșe și arome de afine. Copiilor din aceste regiuni le plac deosebit de mult aceste fructe, acum, copiii din întreaga lume se bucură de beneficiile pentru sanatate ale acestor fructe prețioase.Fructele, semințele și rizomii au un efect marcat antibacterian, laxativ, carminative, anti-cancer, efecte oftalmice și febrifuge.

Fructele si radacinile sunt folosite în tratarea ulcerelor, evacuările uretrale, oftalmie, icter, febra si tipuri de cancer.Boabele sunt investigate ca un aliment care este capabil de a reduce incidența cancerului și, de asemenea, ca un mijloc de oprire sau inversare a dezvoltarii cancerului. Fructul este o sursa foarte bogata de vitamine si minerale, in special vitaminele A, C și E, flavonoide, acizi grași esențiali, și alți compuși bioactivi.


DETALII DE PROPAGARE


Creșterea clonală este modul predominant pentru producera de descendenți în multe comunități de plante, în special în medii dure. Wolfberry-ul chinez, de exemplu, a suferit numeroase schimbări de mediu, de sol și de fapt schimbari toxice in planta de cand a fost luată din Tibet cu mii de ani în urmă și cultivat agresiv în China. Sa combinam acesta cu utilizarea pe scară largă a DDT-ului și multe alte pesticide chimice în China de peste 50 de ani, iar rezultatul este Lycium Barbarum chinez (wolfberry). Se sugerează de a folosi semințe sau butasi de la sursele mongole.

Lycium-ul (Goji) original provine din regiunile tibetane și mongole și rămâne cel mai pur Lycium cu cea mai bogată energie de nutrienți. Co-op-ul de Fermieri Goji Tibetan este entitatea organizata care are responsabilitatea de a supraveghea ca aceste fructe sa ajunga pe piață. Compania Tibetană Goji Berry este entitatea licențiata pentru s supraveghea vânzări și distribuție la nivel mondial.

SEMINTE


Aceasta este o planta usor de cultivat, reușind în cele mai multe soluri (usor/nisipos, mediu / argilos și greu/argilos), infloreste și se fructifica mai bine în sol bine drenat, de calitate moderat. Este nevoie de o de poziție însorită cu un picut de umbra. Plantele au rădăcini extensive și pot fi folosite pentru a stabiliza malurile raurilor.

Semințele sunt semănate cel mai bine, de îndată ce este copt într-o seră de cadru rece. Germinare este de obicei buna și destul de rapida. În mod normal, acesta ar trebui să germineze la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii. Semințele din fructe coapte prea mult vor dura mai mult pentru a germina, în timp ce semințele stocate pot necesita stratificare la rece și ar trebui să fie semănat într-un cadru rece, cât mai devreme în anul în care este posibil. Semințele sunt supuse la damping off (botrytis, fusarium sau pythium), astfel încât acestea ar trebui să fie ținute bine ventilate.

Când răsadurile sunt suficient de mari pentru a gestiona, plantam în ghivece individuale și le crestem într-un cadru rece. Cand creșterea este suficienta, se pot planta afara, in pozițiile lor permanente, in toamna. Dar, în general, cel mai bine este să-i lasam în cadrul rece pe iarnă și le plantam în sfarsitul primaverii la inceputul verii anului următor. Taiati vârfurile de plante tinere, în scopul de a încuraja creșterea cresterea stufoasa.


BUTASI

Colectati butași de lemn jumătate copt: iulie-august într-un cadru. Butasi de lemn matur de creștere sezonului curent, de preferință, cu un toc: octombrie ~ noiembrie într-un cadru.


RECOLTARE

Boabele sunt colectate în sfârșitul verii până toamna devreme, atunci când fructul este matur. În mod tradițional, este răspândit pe rogojini subțiri de bambus și se usucă în lumina soarelui semi-umbrite. Metode mai aprofundate sunt angajate acum . Fermierii trebuie să fie foarte atenți să nu atinga fructele cu mâinile lor în timpul procesului de uscare, deoarece acest lucru va duce la transformarea fructelor intr-o culoare foarte închisa, aproape negru, ceea ce este inacceptabil.


EFECTELE BENEFICIARE ALE BOABELOR LYCIUM TIBETANE

Monograph-ul 93

Aceste fructe tibetane Lycium delicioase au fost utilizate în mod tradițional în Mongolia și Tibet de secole și consumul regulat de fructe se crede că duce la o viață lungă, vigurosa și fericita. În Tibet și Mongolia aceste boabe de culoare roșie sunt prețuite de către localnici, onorate prin sarbatori si festivitati care durează timp de două săptămâni în fiecare an. Ei trăiesc fara de artrita, cancer, diabet si multe alte boli comune și durata lor de viață este bine peste o sută ani. Aceasta a fost folosit de secole în Tibet și în întreaga Himalaya și nu există nici un risc cunoscut de utilizare continuă, numai beneficii.

Goji tibetan este un fruct minunat și tonic delicios folosit ca un tonic de sânge, pentru a hrăni inima, au fost utilizate pentru a calma palpitatii de inima, insomnie, uitare si anxietate asociate cu sânge și deficit de chi. Boabele au un conținut ridicat de fier, de aproximativ 20 de ori cea a strugurilor și 15 de ori cea a spanac.

Multe formule tibetane includ aceste fructe de padure cu alte ingrediente și oferite într-o formulă bine construita cu ierburi tonice, ierburi astringente, plante pentru a consolida esență, hranesc organele interne și de a construi sânge.Goji Berry Tibetan este acum in curs de control intens în întreaga lume ca un medicament de ​​cancer.

Aceste fructe pot ucide multe tipuri de celule canceroase in vitro și conține 124 ppm de germaniu organic. Germaniu sa demonstrat că are activitate anti-cancer. Studii japoneze arată că germaniu organic este eficient în tratarea cancerului hepatic, cancer pulmonar, cancer uterin, cancer de col uterin, cancerul testicular și în combinație cu alte medicamente. Germaniu are puterea de a prelua ioni de hidrogen din celulele canceroase. Pierderea ioni de hidrogen poate provoca depresie și chiar moarte pentru celulele canceroase.In afară de germaniu, aceste fructe au alte componente care acționează împotriva cancerului. Aceste alte componente par de a fi în măsură să provoace scăderea sau blocarea sintezei ADN-ul celulelor canceroase, care interferă cu capacitatea celulei de a diviza și scade astfel capacitatea de reproducere a celulelor canceroase.

Goji Berry Tibetan a fost testat ca un medicament de anti-obezitate.La pacientii le- au fost date 30 de grame în fiecare dimineață și în fiecare după-amiază, făcut într-un ceai. Rezultatele au fost excelente. cei mai multi pacienti au pierdut in greutate semnificativa. Boabele conțin polizaharide care a fost demonstrat de a întări sistemul imunitar. ele sunt, de asemenea, foarte bogate in vitamina C si vitamine B. Si mai mult, este cea mai bogata sursa de carotenoide, inclusiv beta-caroten, dintre toate plantele cunoscute pe pământ și este, astfel, un antioxidant puternic. Se crede că fortifica sistemul împotriva bolilor furnizeaza energia pentru a depăși obstacolele de sanatate dificile.

Analize chimice moderne și studiu clinic constata ca Goji Berry tibetan protejeaza funcția hepatica, reface esențe vitale, imbunatateste acuitatea vizuala, scade tensiunea arterială și colesterolul, intareste muschii si oasele, arde grasimile, aduce energie pentru inima si functioneaza ca un ajutor în tratamentul diabetului zaharat și impotență. Acesta conține o concentrație mare de lanț ramificat de aminoacizi L-leucină între 18 aminoacizi, 21 de minerale, acid linoleic, tiamina, riboflavina, betaină, caroten beta mai mult ca morcovi și de 500 de ori mai multă vitamina E din greutate decât portocale. Este încărcat cu vitamine Bl, 82. B6 și vitamina E. S-a descoperit afectiv în creșterea celulelor albe din sânge, protejând ficatul și alinarea de hipertensiune.

Nu numai ca aceste boabe conțin dismutaza de superoxid , phenylpropaniozi, factori anti cancer și factori anti-senilitate, dar au, de asemenea, o concentrație mare de amino acizi L-Ieucina ramificate. Acesti aminoacizi formează piatra de temelie a unui compus foarte unic numit HMB (Beta-hidroxi-beta-metilbutirat) prin activitatea phenylpropabiod, aceste boabe transformă leucină în HMB. HMB scade nivelul de colesterol total si LDL din sange si ajuta la intarirea sistemului imunitar, în timp ce construieste țesutului muscular și arde tesutul adipos din organism.

Într-un studiu mare facut în Japonia, cu pacienti mai in varsta a fost gasit ca aceste boabe mici roșii gustoase inhibeaza creșterea tumoarelor cu 58% și proteine ​​de boabe afișează o acțiune similara cu cea a insulinei, care este afectiv în descompunerea de grăsime. De asemenea, creste nivelurile de imunoglobulina A, o creștere în aceste niveluri sugerează că această boabe pot permite ADN-lui vatamat de a se repara mai bine și de a îndepărta degenerarea țesuturilor. Pe masura ce imbatranim nivelurile de peroxid de lipide cresc in sânge, în timp ce nivelurile de antioxidanti, protejatorii sănătatii, precum superoxid dismutae (500) scad.

Un alt studiu cu persoane care au consumat doze consistente de Goji Berry găsit ca SOD-ul în sânge a crescut cu un remarcabil 48%, hemoglobina a crescut cu 12%, iar nivelul de peroxid de lipide scazut cu un uimitor 65%. Oamenii din Mongolia Interioară care mananca acest boabe trăiesc fara artrita, cancer si diabet, cu expectanta de viata de peste o sută de ani. Într-un studiu realizat de Comisia Științifică a Mongoliei privind pacientii cu cancer, tibetană Goji Berry a declanșat o creștere de transformare a limfocitelor si a numarului de celule albe din sânge (masura a functiei imune) și a provocat sângele persoanelor în vârstă de a reveni la o stare mai tanara.

Fructele de Lycium cresc, de asemenea, phagocytosiss și titrul de anticorpi serici (un alt indice al functiei imune), nivelurile nesanatoase ale acestor anticorpi a fost pentru mult timp asociat cu sindromul oboselii cronice, de asemenea, cunoscut sub numele de Epstien Barr.

Cum se utilizează fructe de Goji? Este ușor să ne bucuram de această boabe, doar mancati-le, adăugați-le la cereale calde și reci, terci, cereale, caserole, tocane, produse de patiserie și de trail mixuri pentru gustări pe tot parcursul zilei de rezistență adăugata și încântare. Aproximativ o jumătate de kilogram pe lună este o sumă medie de utilizat, care va sprijini puterea și vitalitatea sistemului imunitar.
În 2500 ani nu există nici un disconfort raportat din utilizarea continuă, numai beneficii. Se spune în Tibet daca manaci o mana de aceste fructe pe zi te va face fericit pentru întreaga zi. O astfel de practică are un efect cumulativ. În cele din urmă, nu te poti opri din zâmbete!


CUM A INCEPUT CONFUZIA? DE UNDE VINE NUMELE 'GOJI' ?


New-Goji-fruits.jpg
New-Goji-fruits.jpg (97.53 KiB) Viewed 26058 times


Fructus Lycium Chinensis - Goji
mai mic, mai rotund/dulce,cunoscut si ca phangma


New-Chinese-cultivated-wolfberry.jpg
New-Chinese-cultivated-wolfberry.jpg (144.42 KiB) Viewed 26058 times


wolfberries
Lycium barbarum - wolfberry
fructe mai largi, acre, cu un gust mai acidic
Numele Chinezesc e Gou Qi Zi (nu Goji)


Wolfberry chinez nu este un fruct Goji tibetan, deși este adesea vândut sub acest nume. În China nu există nici o referire tradiționala sau moderna, pentru numele "Goji". Numele Goji este o extrapolare a unui număr de cuvinte native, și a fost inventat inițial în 1973 de cercetatorii de la Institutul de Cercetare Botanica Tanaduk (TBRI).

Prima dată când lumea a aflat de cuvântul "Goji", a fost în momentul în care a fost listat in 1977 de pe ambalaj de ceaiuri care conțineau fructe Goji, care au fost vândute la Tenzing Momo Apothecary in Pike Place Market din Seattle, Washington. Mongraphs despre acest soi tibetan Lycium numit "Goji", au fost scrise de cercetatorii de la Institutul Tanaduk care mai târziu a postat aceste informații pe site-ul TBRI.O serie de lucruri au dus la confuzia între aceste două fructe. În primul rând, boabele tibetane Goji și Wolfberry chinez, ambele sunt fructe de Lycium. Acestea arata similar unul cu altul și împărtășesc același nume pinyin de Gou Qi Zi. Împărtășind același nume pinyin provoaca o mare confuzie.

Wolfberry (Lycium barbarum) a primit multa popularitate în China. Este o cultură de export pe scară largă cultivata și foarte apreciata în China pentru proprietatile sale medicinale. În afară de a fi cultivate în populara regiune Ningxia, este, de asemenea cultivat în ferme comerciale foarte mari în regiunile Hebei, Gansu, Qinghai, și Shanxi.

Multe soiuri de fructe Lycium cresc peste tot în lume, dar foarte veneratul Goji Berry tibetan creste doar in unele zone din Tibet și mai ales în zonele mongole. Lycium nu creste în abundență în zonele botanice tradiționale de colectare din Himalaya pe cand fructele Goji tibetane cresc. Niciodată în trecut a fost Lycium menționat ca fructe de "Goji", sau viceversa. Până de curând. Acum, că Lyciumul tibetan "Goji" Berry a câștigat recunoaștere la nivel mondial cu cererea de pe piață puternică, Lycium Barbarum-ul cultivat mult mai ieftin din China , sau Wolfberry, este vandut ca boabe Goji tibetane.

O altă problemă care a dus la confuzie este faptul că, în China, Wolfberry este numit Gou Qi Zi. Oamenii au început să creada că numele de "Goji" trebuie să fie scurt pentru numele chinezesc Gou Qi Zi, chiar dacă aceste două fructe sunt diferite în mărime, gust, nume și sunt cultivate în două țări diferite. Denumirea "Goji" se referă numai la varietatea tibetana Lycium de Lycium chinensis.

În plus adaugand la confuzie, în urmă cu mai mulți ani un număr de companii de multi-level marketing (MLM), au început comercializarea unui produs numit Tibetan Goji juice si Himalayan Goji Juice. Pe etichetă se precizează se face cu Lycium: Lycium barbarum chinez.

Alții apoi le-au copiat, folosind companiile de MLM copiate și materiale rescrise cu rasuciri si fabricatii suplimentare. Si de aici a continuat. Curând zeci de companii utilizand informații eronate au început să vândă boabele chinezesti ca soiul tibetan.

UNDE CRESC BOABELE GOJI


Aceste boabe roșii speciale se găsesc sălbatice în văi și dealuri pe o distanță care traversează de-a lungul zonelor din centura verde care șerpuieste în Tibet, dar mai ales în Mongolia. Aici este mediul în care există cele mai bune condiții pentru producerea alimentului cu cei mai multi nutrienti pe pământ. Solul este, de obicei, alcalin (pH de 8.2 - 8.6) și foarte fertil. Temperaturile ajung foarte rece și foarte cald (de la 39 ° C până la -27 ° F) Acest sol și climă produce, plante rezistente, cu fructe Goji tibetan speciale, care sunt mici, grăsuțe, frumose și vestite. Ele sunt de o culoare roșie închisa, cu puține semințe și un gust dulce minunat.

CUM ARATA BOABELE GOJI SI CE GUST AU?

Fructe de Goji proaspete sau uscate sunt luminoase de culoare roșie și de dimensiunea unei stafide, dar nu la fel de dulce ca o stafidă. Aroma lor ar putea fi asemănata cu o combinație de cireșe, date, și zmeură. Ramurile de plante Goji de multe ori ajung la mai mult 4.5 metri. Climatul dur în zonele tradiționale de creștere de fructe Goji sunt parțial responsabile pentru plantele rezistente si puterea lor.

Acesta poate fi asemănat cu modul în care cele mai mari afine antioxidante gasit in SUA provin de la climatul aspru, dar bogat și fertil din Alaska. Cercetari efectuate la New Brunswick Labs, care au investigat in detaliu afine cultivate în Statele Unite, a arătat o corelație directă între climate dure și surse bogate de antioxidanti din fructe. Din cauza acestor climate dure plantele au un nivel crescut de substante nutritive de care au nevoie pentru a fi sănătose și puternice, și de fapt, fac mai multe substanțe pentru a se proteja de la medii dure.Dovezile arata ca substantele nutritive din fructe Goji îmbunătătesc comunicarea de celule și au antioxidanti, precum si proprietati anti-inflamatorii. Aceste substanțe s-au dovedit de a crește funcția mitocondrială și detoxificare.

A fost demonstrat, de asemenea, că alimentele dense nutritive, cum ar fi fructe Goji sunt mult superioare la suplimentarea cu nutrienti izolate conținute în sucuri, capsule sau tablete.Fructe Goji sunt găsite sălbatice în creștere în văile îndepărtate, fertile. Ele sunt în mod natural bogate în carotenoide antioxidante, vitamina A, si zeaxantina. Acestea contin vitamine B-complex, vitamina C, și polizaharide importante. Aceste fructe speciale mici contin mai multe proteine ​​decât grâul întreg (sunt 10% proteine​​) și furnizează 18 diferite aminoacizi, inclusiv toate opt aminoacizi esentiali. În plus, fructe de padure Goji sunt încărcate cu multi fitonutrienti.


UZUL MEDICINAL SI PROPRIETATILE ENERGETICE ALE BOABELOR GOJI


Goji Berry - Lycium Tibeticum / chinensis este folosit în medicina tibetană pentru a aduce tonic și a construi un sistem imunitar puternic la formule care includ alte produse botanice. Datorită proprietăților sale neutre și dulci energetice este potrivit pentru utilizare in multe formule de vindecare care trata boli etiologii calde și reci, și este de asemenea folosit ca o sursă de hrană atât proaspete cat și uscate.
Lycium barbarum-ul chinezesc (wolfberry) are un caracter energetic care este cald, acru și nu sunt adecvate pentru utilizare în cazul în care condițiile de căldură sunt proeminente, sau în cazul în care splina e slaba și digestia slaba este evidenta. În medicina chineză este folosit doar în combinație cu alte plante de armonizare a formulei, ea nu a fost niciodată folosita în mod tradițional ca o singura sursa de hrana.

Epitetul specific chinensis înseamnă "referindu-se la China." Ca și în cazul de Capsicum, toate speciile cunoscute sunt de Sud sau America Centrală în origine. Astfel, chiar dacă speciile poarta epitetul chinensis, aceasta nu înseamnă Despre numele "Goji"si epitetul lui latin chinensis neapărat că este nativ pentru China.

Există unele referiri la China, în numirea inițială a plantei (probabil un import de protocol birocratic de registru). Acest lucru este asemănător cu Rhododendron Tibetica și multe alte produse vegetale din regiunile respective. Se pare clar că Lyciumul care crește în aceste zone tradiționale de colectare botanice din Tibet pentru secole, ar trebui să aibă, de asemenea, epitetul Tibetica.

Un pic de istorie recentă începe în 1973. Fondatorul Tanaduk Institute, Bradley Dobos, a mers pe una din mai multe incursiuni de colectare botanice cu primul său profesor medical, Dr. Amala Lobsang Dolma. Ei au traversat în munți și prin mai multe zone tradiționale de colectare de medicamente. Ei au descoperit nu numai că aceste boabe Lycium mici si dulci sunt in abundență, dar, de asemenea, au constatat mai multe flori minunate și tipuri de rădăcină utilizate în formule tradiționale tibetane.

Tărâmul de Tanaduk este un paradis botanic vestit unde tibetanii cred că Buddha a manifestat ca Medicine Buddha si le-a dat învățături.După mai multe săptămâni de colectare, de mai multe soiuri de plante, au auzit atâtea de multe nume regionale pentru aceste boabe - de exemplu: qouki, qou ki ji, Quak qou, ji Kew, ki Kew, Dobos a început sa o numeasca "Goji", ca o modalitate de a opri poticnirea peste multe sunete și pentru a face mai simplu atunci când vorbim și a scriem despre aceste boabe tibetane special. Dr. Dolma, de asemenea a fost de acord că a fost un sunet mai ușor. Facand cercetari ample, denumirea "Goji", sa dovedit a fi un termen botanic care nu a existat niciodată în China, Tibet sau oriunde în altă parte înainte de Institutul Tanaduk început să scrie și sa foloseasca acest nume în 1973.Denumirea "Goji" a fost folosit pentru prima data comercial pentru aceste fructe de pe etichete amestec de ceai și formule începând din 1976, la farmacia pe bază de plante și clinica "Tenzing Momo", situat în destinația turistică de renume mondial, Seattle Pike Place Market din Statele Unite ale Americii. Oameni din mai multe țări au achiziționat aceste ceaiuri și numele "Goji" a început sa se raspandiasca. Cu toate acestea, nu a fost până când ambalajul comercial și vânzarea de fructe, care a început obținerea recunoașterii mondiale. Oamenii nu s-au putut opri din vorbit despre beneficiile pentru sănătate care le primeau de la utilizarea acestor fructe foarte speciale.

Plant Science Department
Tanaduk Botanical Research Institute

Original Source:

http://www.tanaduk.com

©1975-2007 by The Tanaduk Institute, L.L.C.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 1 reply

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Despre Planta Goji - About the Goji Plant

Who is online

Registered users: No registered users

Googlepage: GooglePullerPage
cron