Ghid de transplantare

[ Facebook comments]

Tutoriale si Pictoriale pas cu pas in cultivarea plantei Goji..

.

Moderator: bernard

Ghid de transplantare

PostAuthor: bernard » Tue May 20, 2014 2:15 am

Ghid de transplantare


Dupa ce ati inradacinat butasi prin diferite metode sau aveti clonuri la dispozitie, acestea trebuie sa fie transplantate pentru a asigura dezvoltarea sistemului radicular si a plantei la randul ei.

DSC02142_resize.JPG
DSC02142_resize.JPG (54.96 KiB) Viewed 36535 times


Trebuie sa fim foarte atenti, fiindca in timpul transplantarii, butasii si clonurile delicate, de obicei sufera un soc. Trebuie sa facem totul posibil sa minimalizam acest soc pt. a creste rata de supravietuire.

Șocul de transplantare nu este atât de mult legat de deteriorarea radacinilor delicate în timpul relocarii, ci mai mult de o schimbare bruscă în condițiile de mediu. Plantele tinere (în special butași înrădăcinati proaspăt) suferă cel mai mult de șocul de transplantare, atunci când acestea sunt mutate dintr-un mediu cu umiditate relativă mare și lumina de intensitate mai mică, intr-o situație mult mai intensa. Aceasta se poate întâmpla atunci când plantele sunt mutate dintr-o sera sau cort de propagare din interior la exterior intr-o zi de vară însorită. "Șocul" este schimbarea bruscă.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 8 replies

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Tutoriale - Tutorials

Who is online

Registered users: Majestic-12 [Bot]

Googlepage: GooglePullerPage
cron