Cultura bio - Organic farming

[ Facebook comments]

Metode de cultivare - clasica, bio, permacultura, etc.
Intrebari si raspunsuri specifice in legatura cu cultivarea plantei Goji








.

Moderator: bernard

Cultura bio - Organic farming

PostAuthor: bernard » Tue Mar 25, 2014 10:06 am

CE INSEAMNA BIO? CARACTERIZAREA FILOSOFICA A CULTURII "BIO"
WHAT DOES ORGANIC MEAN? THE PHILOSOPHICAL CHARACTERIZATION OF "ORGANIC" AGRICULTURE


In termenii cei mai simplii, cultura bio este bazata pe mentinerea unui sol viu cu o populatie diversa the micro si macro organisme. O fraza comuna folosita pentru a caracteriza cultura bio este: "hranirea solului, nu a plantei". Materialul organic este mentinut in sol prin adaugarea de compost, gunoi de animale si ingrasaminte verzi si prin avoidarea cultivarii excesive si aplicarea de nitrogen. Un alt aspect comun al agriculturii bio este cultivatia fara ingrasaminte sintetice sau combatanti de daunatori chimici.
In the simplest terms, organic growing or farming is based on maintaining a living soil with a diverse population of micro and macro soil organisms. A common phrase used to characterize organic growing that will be explained in detail is “feeding the soil, not the plant”. Organic matter is maintained in the soil through the addition of compost, animal manure, and green manures and the avoidance of excess tillage and nitrogen applications. Another common aspect of organic agriculture is growing plants without synthetic fertilizers or pest control chemicals.


Multi oameni comisi agriculturii bio sunt deasemenea comisi catorva principii sociale importante. Acestea de obicei includ dorinta pentru agricultura bio sa fie economic, sa fie sustenabile din punct de vedere ecologic si social, si sa fie bazat pe sisteme de productie integrate. Majoritatea oamenilor care s-au angajat in productia bio din cauze ecologice si sociale, spre deosebire de oportunisti economici, expecta sa functioneze in si ca o parte a sistemului ecologic, spre deosebire de sistemul de subjugare si dominare. Există de multe ori un accent pe utilizarea resurselor disponibile la nivel local și regenerabile de energie, marketing la nivel local, precum și calitatea produselor alimentare este, de asemenea, văzută ca o parte cheie a sănătății personale și integritatii.
Many people committed to organic agriculture are committed to some important social principles as well. These usually include the desire for organic agriculture to be economically, environmentally and socially sustainable and based on integrated production systems. Most people committed to organic production for social and environmental reasons, as opposed to economic opportunists, expect to be operating within and as part of the ecological system or web of life as opposed to dominating and subjugating the system. There often is an emphasis on using locally available and renewable resources, marketing locally, and the quality of food is also seen as a key part of personal health and wholeness.


CE INSEAMNA BIO? CULTURA BIO ESTE UNA RATIONALA
WHAT DOES ORGANIC MEAN? ORGANIC FARMING IS COMMON SENSE


Eticul organic si supravietuirea fermelor mici este important. Scopul nostru es sa tinem populatia si mediul cat mai mult de sanatos si fericit. Eliminarea expunerii la otrăvuri destinate pentru a ucide lucruri este logic. Recunoscând că nu poti destruge o parte dintr-un ciclu bine cuplat și interdependent cu lanțul alimentar fără a cauza probleme în altă parte în lanțul alimentar este rational. Consumul de alimente mai hrănitoare și mai proaspete este rational.
The organic ethic and survival of small farms is important. Our goal is to keep people and the environment as healthy and happy as possible. Eliminating exposure to poisons intended to kill things is common sense. Recognizing that you can’t kill one part of a tightly coupled cycle and interdependent food chain without causing problems somewhere else in the food chain is common sense. Eating the most nutritious and freshest food is common sense.


Prin anii 60 și 70 punctul de vedere alternativă la agricultura convențională a evoluat în ceea ce numim de peste 25 de ani ca agricultura sustenabila. Conceptele de agricultură sustenabilă se bazează pe dezvoltarea unui sistem agricol care va proteja calitatea solului și de sănătatea pe termen lung. Multe dintre principiile fundamentale ale agriculturii sustenabile și ale agriculturii bio sunt aceleași și se concentrează pe problema: Ce ne oferă materiile organice în afară de nutrienti?
Through the 60's and 70's the alternative view to conventional agriculture evolved into what we have know for over 25 years as sustainable agriculture. The concepts of sustainable agriculture are based on developing an agriculture system that will protect soil quality and health for the long term. Many of the basic tenants of sustainable agriculture and organic agriculture are the same and they focus on the question: What does organic matter do besides provide nutrients?


O parte din motivul pentru adăugarea de materie organică este de a adăuga elemente nutritive. Ca material vegetal sau dezintegrări de gunoi de grajd, plantele noi pot sa absorbe nutrienti. Un alt motiv cheie pentru adăugarea de materie organică la sol este că solul în "starea sa naturală este plin de microorganisme (bacterii, protozoare, nematozi, ciuperci, etc) și macro-organisme (insecti, viermi, gandaci, etc), care servesc multe roluri . Organismele descompun materia organică și unul pe altul, ceea ce face ca substantele nutritive sa fie disponibile pentru plante cum a spus anterior. Dar organismele din sol sunt, de asemenea, esențiale pentru structura fizică pe termen lung a solului. Materie organică oferă compuși organici care contribuie la furnizarea structura de sol, care sprijină absorbția de apă și retenție. Materialul organic hrănește organisme, organisme transforma materia organică, structura solului este menținută, etc Acest proces naturale interdependent, a fost recent denumit "panza de hrana a solului". (http://www.soilfoodweb.com si http://www.statlab.iastate.edu/survey/SQI )
Part of the reason for adding organic matter is to add nutrients. As plant material or manure decays and breaks down, new plants can take up the nutrients. The other key reason for adding organic matter is that soil in its’ natural state is full of micro-organisms (bacteria, protozoa, nematodes, fungi, etc) and macro-organisms (bugs, worms, beetles, etc) that serve many roles. The organisms break down organic matter and each other, which makes nutrients available to plants as previously stated. But soil organisms are also essential to the long term physical structure of the soil. Organic matter provides the organic compounds that help provide structure to the soil, which supports water absorption and retention. Organic matter feeds organisms, organisms convert organic matter, soil structure is maintained, etc. This interrelated, natural process has recently been referred to as the “soil food web”. (http://www.soilfoodweb.com and http://www.statlab.iastate.edu/survey/SQI )


Dacă solul este furnizat numai cu nutrienți sub formă de îngrășământ, iar culturile sunt recoltate anual, în cele din urmă nu există nici o materie organică și "panza hranei solului" începe să se destrame. Acesta este un proces lent, care poate să apară de la 5 la 10 ani sau 50 la 100 de ani. Organisme sunt pierdute, structura solului este pierdut, solul se poate spala sau se imprastie, și în cele din urmă unele micro-nutrienti devin chiar prezente în concentrații mai mici și valoarea de nutrienți pentru cultura alimente este redusă.
If soil is only provided nutrients in the form of fertilizer, and the crops are harvested from the land each year, eventually there is no organic matter and the “soil food web” starts to fall apart. This is a slow process which can occur in as little as 5 to 10 years or as long as 50 to 100 years. Organisms are lost, soil structure is lost, soil can wash or blow away, and eventually some micro-nutrients even become present at lower concentrations and the nutrient value of the food crop is reduced.


În rezumat, putem creste plante fara nici un sol de loc, acest lucru se numește metoda hidroponica sau hrănirea plantei. Ceea ce nu se poate face pe termen lung este tratarea solului ca un mediu hidroponic și adăugarea de îngrășământ sintetic fără materie organică. Solul va muri în cele din urmă, compact, și sau se imprastie. Acesta este un punct principal al agriculturii bio și sustenabile. Agricultura organică și sustenabilă sunt despre hrănirea solului pentru sanatate pe termen foarte lung și calitatea solului, spre deosebire de hrănirea plantei. Există o gamă largă de metode de producție de la folosirea numai puțin sau deloc materiei organicem pana la a face adăugari de materie organică grele, cu fermierii la diferite niveluri în între aceste doua extreme. Scopul nostru este de a îmbunătăți și a asigura întreținerea de cat mai mult teren agricol posibil.
In summary, we can grow plants with no soil at all, this is called hydroponics or feeding the plant. What we can’t do over the long term is treat field soil like hydroponics and just keep adding synthetic fertilizer without organic matter. The soil will eventually die, compact, and or blow away. This is a main point of organic and sustainable agriculture. Organic and sustainable agriculture are about feeding the soil for the very long term health and quality of the soil as opposed to feeding the plant. There is a wide range of farming methods from using little or no organic matter to making heavy organic matter additions, with farmers at various levels in between. Our goal is to improve and assure maintenance of as much farm land as possible.


METODE SAU SCOLI DE CULTIVARE BIO
METHODS OR SCHOOLS OF ORGANIC FARMING


Cum cititi si invatati mai mult despre agricultura ecologică, este posibil să întâmpinați unele diferențe de abordare, stil sau ceea ce ar putea fi numit filozofie. Deși au fost probabil întotdeauna unii fermieri care au crescut culturi fără îngrășăminte sau pesticide, acestea sunt mai multe exemple de oameni care au propus sau a popularizat o anumită metodă. Vă rugăm să nu lăsati ca acest format de prezentare de separare sa va dea impresia că una sau alta metoda trebuie să fie selectată. Scopul este doar de a ajuta si a da istorie, fundal, și nume pentru a vă ajuta să aflați mai multe.
As you read and learn more about organic farming, you may encounter some differences in approach, style or what might be called philosophy. While there have likely always been some farmers who have grown crops without fertilizers or pesticides, these are several examples of people who proposed or popularized a particular method. Please do not let this presentation format of separating them out give the impression that one or the other method must be selected. The goal is just to help give some history, background, and names to help you learn more.


BIODINAMIC. Poate că cea mai veche (acest secol) metoda recunoscuta de grădinit bio sau agricultura este menționată ca metoda biodinamică. Rudolph Steiner a dezvoltat metoda în Germania în timpul anii 1920 și "teoria sa de bază era că natura este un lucru mistic, spiritual, și sa o grădinezi bine, trebuie sa o tratezi ca pe o entitate și întreg sistem, atât fizice, cât și spirituale". Practicile agricole sunt legate de fazele Lunii și planetare. Preparate pe bază de plante și minerale sunt adesea pulverizate pe plante pentru a furniza substante nutritive necesare. Pentru mai multe informatii vedeti Biodynamic Farming and Gardening Association at http://www.biodynamics.com sau http://www.demeter.net
BIODYNAMIC. Perhaps the oldest (this century) recognized method of organic gardening or farming is referred to as the Biodynamic Method. Rudolph Steiner developed the method in Germany during the 1920's and “his basic theory was that nature is a mystical, spiritual thing, and to garden it well, one must treat it as a whole entity and system, both physical and spiritual”. Farming practices are related to lunar and planetary phases. Plant and mineral based preparations are often sprayed on crop plants to provide necessary nutrients. For more see the Biodynamic Farming and Gardening Association at http://www.biodynamics.com. Addtional information is available from the biodynamic certifying agency, Demeter ( http://www.demeter.net ) .


RODALES. - J.I. Rodale a căutat metode agricole alternative la începutul anilor 1940. El nu a avut fundatie agricola, dar a vrut să crească mai mult de propria hrană. Recomandările contemporane pentru a trata cu substanțe chimice care el le credea ca otrave potențiale nu avea sens pentru el. A aflat despre metodele de compostare de Sir Albert Howard în India (Un Testament de Agricultura), activitatea lui Lady Eve Balfour (Solul de viață), și F. King (Fermierii din Patruzeci de secole), care au studiat sistemele de creștere în Asia. Rodale a dezvoltat un accent asupra sănătății umane și cum grădinăritul bio prin expunerea redusă la pesticide și producția de legume bogate în substanțe nutritive a fost legată de sănătatea umană. Un accent deosebit a fost pus pe producerea și utilizarea compostului pentru îmbogățirea solului. Lucrarea a fost continuată de fiul său, Robert Rodale. Familia a dezvoltat la Institutul Rodale, Revista de agricultura și gradinarit bio, și Rodale Press. O a treia generație continueaza acum tradiția. (http://Www.rodaleinstitute.org)
THE RODALES J.I. Rodale searched for alternative agriculture methods in the early 1940's. He was not from a farming background but wanted to grow more of his own food. The recommendations of the day to treat with chemicals that he saw as potential poisons did not make sense to him. He learned about the composting methods of Sir Albert Howard in India (An Agricultural Testament), the work of Lady Eve Balfour (The Living Soil), and F. King (Farmers of Forty Centuries) who studied growing systems in Asia. Rodale developed an emphasis on human health and how organic gardening through reduced exposure to pesticides and production of nutrient rich vegetables was related to human health. A major emphasis was placed on the production and use of compost to enrich the soil. The work was continued by his son, Robert Rodale. The family developed the Rodale Institute, Organic Farming and Gardening Magazine, and Rodale Press. A third generation now carries on the tradition. ( http://www.rodaleinstitute.org )


BIOINTENSIVA Metoda Biointensiva este in cea mai mare parte a subliniat în cartea Cum să cresteti mai multe legume decât ați gândit vreodată posibil, pe mai puțin teren decât vă puteți imagina (1974, ediția a 5-a în 1995) de John Jeavons. Materie organică mare, creștere de materie organică în mod special pentru construirea solului, cultivarea profunda sau dublu săpat, și randamente foarte ridicate pe unitatea de suprafață de producție sunt câteva principii-cheie. După cum a raportat în cartea menționată mai sus, tehnicile au fost prezentate inițial de către Alan Chadwick, un horticultor englez, care a combinat metodele franceze de grădinărit intensive, cum ar fi săpat dublu cu metode biodinamice. Randamente extrem de ridicate au fost realizate pe loturi mici de teren din întreaga lume. Pentru mai multe informații (http://www.growbiointensive.org). Organizația "Ecologie de acțiune" lucrează pentru a promova metode biointensive și modul în care acestea pot fi folosite pentru a dezvolta aprovizionarea cu alimente pentru comunitățile locale.
BIOINTENSIVE The Biointensive Method is mostly outlined in the book How to Grow More Vegetables Than You Ever Thought Possible on Less Land Than You Can Imagine (1974, 5th edition in 1995) by John Jeavons. High organic matter, growing organic matter specifically for soil building, deep cultivation or double digging, and extremely high yields per unit area of production are some key principles. As reported in the book mentioned above, the techniques were originally outlined by Alan Chadwick, an English horticulturist who combined French Intensive gardening methods such as double digging with Biodynamic methods. Extremely high yields have been achieved on small plots of land around the world. For more information ( http://www.growbiointensive.org ). The organization “Ecology Action” works to promote biointensive methods and how they can be used to develop food supply for local communities.


FARMING NATURAL Metoda farming natural se bazează pe construirea de sol cu aplicații de suprafață regulate de materie organică și cu cultivare puțina sau deloc. Materia organică este permis să se descompună încet la suprafață, spre deosebire de compostarea în grămezi. Buruienile sunt controlate de aplicații de mai mult mulci sau de materii organice. Această metodă a fost popularizat de către Masanobu Fukuoka din Japonia (One Straw Revolution 1978). Vezi http://www.seedballs.com/2seedpa.html pentru mai multe informații cu privire Fukouka. El a lucrat intens pentru a stabili plante în regiunile uscate sau deșertice din întreaga lume, folosind bulgari de seminte de lut. El este un susținător al metodei de a observa ceea ce funcționează în natură și păstrarea grădinăritului simplu.
NATURAL FARMING The Natural Farming method of gardening or farming is based on building soil with regular surface applications of organic matter and little or no cultivation. Organic matter is allowed to slowly decompose on the surface as opposed to composting in piles. Weeds are controlled by applications of more mulch or organic matter. This method was popularized by Masanobu Fukuoka in Japan (One Straw Revolution 1978). See http://www.seedballs.com/2seedpa.html for more information on Fukouka. He has worked extensively to establish plants in dry or desert regions around the world using clay seedballs. He is a proponent of observing what works in nature and keeping gardening simple.


METODA FARA LUCRU Această metodă este foarte similara cu metoda naturala. Ruth Stout a publicat o carte în 1971, numit Ruth Stout No-Work Garden Book "(Rodale de presă, Emmaus, Penna, 1971). O carte recent intitulat Gradinarit fără muncă: Pentru batrini, oameni ocupati și indolenti, din 1998 este probabil o retipărire a informațiilor. Accentul este pe o mulțime de materii organice de mulci pentru a controla buruienile și aportul de substanțe nutritive. Viermi și alte organisme sunt permise pentru a face munca de distribuirea de nutrienti la radacini.
NO WORK METHOD This method is very similar to the Natural Farming method. Ruth Stout published a book in 1971 called The Ruth Stout No-Work Garden Book” (Rodale Press, Emmaus, Penna, 1971). A recent book titled Gardening Without Work : For the Aging, the Busy and the Indolent, 1998 is likely a reprinting of the information. The emphasis in on lots of organic matter for mulch to control weeds and provide nutrients. Worms and other organisms are allowed to do the work of getting nutrients to the roots.


PERMACULTURA O metodă mult mai larga si mai holistică, Permacultura a fost popularizat de Bill Mollison si altii. Se pare că au originea în Australia sau Noua Zeelandă. Permacultura merge chiar mai departe pentru a evalua și a lua în considerare întreaga peisajului și a caracteristicilor fizice, de un domeniu în creștere. Creșterea plantelor și animalelor sunt considerate impreună cea mai bună metoda de utilizare a terenului. Durabilitatea de practici și de proiectare și de îngrijire pentru pământ sunt componente cheie ale Permaculturii. În unele privințe, se pare a fi un proces de observarea naturii și a metodelor de oameni indigeni și, probabil, ceea ce le face formale sau complicate sau academic. (http://www.permaculture.org.uk/, http://csf.colorado.edu/perma/)
PERMACULTURE A broader, more holistic method know as Permaculture has been popularized by Bill Mollison and others. It appears to have originated in Australia or New Zealand. Permaculture goes even farther to evaluate and take into account the entire landscape and physical features of a growing area. Plant and animal raising are considered together to make the best use of the land. Sustainability of practices and design and care for the earth are key components of Permaculture. In some ways it appears to be a process of observing nature and methods of indigenous people and perhaps making them formal or complicated or academic. (http://www.permaculture.org.uk/ , http://csf.colorado.edu/perma/ )


VEGANICA Unii oameni au ales să folosească termenul veganic, spre deosebire de organic. Principala diferență este bazata pe managementul nutrienților derivati de la numai plante nutritive și materie organică, spre deosebire de utilizarea de îngrășăminte și alte produse de origine animală. Acest lucru nu este un termen utilizat pe scară largă, dar se subliniază că există diferite grade de agricultura ecologică / grădinărit și ceea ce oamenii considera important.
VEGANICS Some people have chosen to use the term veganics as opposed to organics. The main difference is basing nutrient management on only plant derived nutrients and organic matter as opposed to making use of manures and other animal products. This is not a widely used term but is does point out that there are different degrees of organic farming/gardening and what people consider important.


REZUMAT Indiferent de ceea ce se spune, ideile au un fir comun. Grădinăritul bio este grădinărit într-un mod care ia în considerare imaginea de ansamblu a mediului și modul în care ne încadrăm în ciclurile existente. Grădinărit cu natura este un mod rational de a pune lucrurile. Există multe alte metode care ar putea fi luate în considerare, inclusiv metodele de grădinărit intensive franceze și metoda de veche și utilizata pe scară largă de China și Asia de Sud-Est bazat pe cultivarea intensivă a terenurilor diversificate. Am putea lua în considerare, de asemenea, activitatea de Wes Jackson și altii de la Institutul de Land din Kansas, care lucreaza cu metode de a folosi mai multe plante perene pentru capse, cum ar fi grâu, orez și porumb. Sperăm că există suficiente opțiuni și idei de aici că nu veți obține impresia că există doar o singură cale sau o reteta de urmat. Gradinareste cu natura.
Summary Regardless of what you call it, the ideas have common threads. Organic gardening is gardening in a way that considers the whole picture of the environment and how we fit into the existing cycles. Gardening with nature is a common sense way of putting it. There are many other methods that could be considered, including the French Intensive gardening methods and the old and widely used method of China and Southeast Asia based on intensive cultivation of diversified plots. We could also consider the work of Wes Jackson and other at The Land Institute in Kansas that are working on methods to use more perennial plants for staples such as wheat, rice and corn. Hopefully there are enough choices and ideas here that you won’t get the impression that there is only one way or one recipe to follow. Just farm with nature.


MANAGEMENTUL ECOLOGIC AL NUTRIENTILOR DIN SOL SI CICLUL AZOTULUI
ECOLOGICAL SOIL NUTRIENT MANAGEMENT AND THE NITROGEN CYCLE


O parte cheie a agriculturii cu natura este înțelegerea modului în care nutrientii vor fi disponibili pentru plante. Poate cel mai important dintre substantele nutritive este azotul, astfel încât accentul din această discuție este plasat pe azot. Timp de mulți ani am înțeles ciclul de azot, care poate fi simplificat în felul următor:

MATERII ORGANICE --> MINERALIZARE --> AMMONIU --> NITRIFICARE --> AZOTAT --> ABSORBTIA DE CATRE PLANTA

A key part to farming with nature is understanding how nutrients become available for plants. Perhaps the most important of the nutrients is nitrogen, so the focus of this discussion is placed on nitrogen. For many years we have understood the nitrogen cycle which can be simplified like this:

ORGANIC MATTER --> MINERALIZATION --> AMMONIUM --> NITRIFICATION --> NITRATE --> PLANT UPTAKE


Putem adăuga la fertilizare, fixarea azotului, imobilizare, volitizatie, denitrificare, leșiere, scurgerile, și în cazul culturilor perene, mobilizarea de rădăcini și tesutul lemnos. Există un număr de intrări, conversii, și leșirile de azot în ciclul complet de azot.
We can add in fertilization, nitrogen fixation, immobilization, volitization, denitrification, leaching, runoff, and in the case of perennial crops, mobilization from the roots and woody tissue. There are a number of inputs, conversions, and outflows of nitrogen in the complete nitrogen cycle.


Ce se întâmplă in realitate în mineralizare sau descompunerea materiei organice și a azotului organic a formelor de amoniu și de azotat absorbate de rădăcinile plantelor? Am învățat mai mult ca o cutie neagră pe o diagramă. Ceva sa întâmplat acolo, dar nu a fost clar ce. Așa cum am înțeles în prezent, procesul nu este cu mult diferit decât atunci când o vacă mănâncă fân. În sol, există milioane și miliarde de organisme vii, care se hrănesc cu materie organică pe bază de carbon și eliberareaza substante nutritive. Carbonul va fi încorporat în organismele vii pana acestea cresc, sau este expirat ca dioxid de carbon, sau este excretat sub formă de gunoi. Gunoiul de grajd are un nivel crescut de substante nutritive solubile și azot, la fel ca în bălegarul de vacă sau orice alt animal. In sistemele naturale, deșeurile de la multe microorganisme, este adesea sursă de nutrienți al altuia. Un organism mort devine sursa de hrana a următoarei organism în lanț. Cu fiecare nivel de digestie, se face decompozitie continuă și disponibilitate de substanțe nutritive. Bazat pe înțelegerea noastră actuală și metode analitice, nutrientii finali care sunt asimiliate de planta din materii organice nu sunt diferite de nutrientii care ar putea fi furnizate prin îngrășământ sintetic.
What really happens in mineralization or the breakdown of organic matter and organic nitrogen to the ammonium and nitrate forms absorbed by plant roots? I learned it mostly as a black box on a diagram. Something happened there, but it was not clear what. As I currently understand it, the process is not much different than when a cow eats hay. In the soil there are millions and billions of living organisms that are feeding on the carbon based organic matter and releasing nutrients. The carbon is either incorporated into the living organisms as they grow, or is exhaled as carbon dioxide, or is excreted in the form of manure. In the manure is an increased level of soluble nutrients and nitrogen, just like in the manure of a cow or any other animal. In natural systems, the waste of one organism is often the nutrient source of another. One dead organism becomes the food source of the next organism in the chain. With each level of digestion, there is continued breakdown and availability of nutrients. Based on our current understanding and analytical methods, the final nutrients that the plant takes up from organic matter are no different than the nutrients that would be provided by synthetic fertilizer.


Un sol cu 2% de materie organică conține 18.180 kg de materie organică pe acru, în primele 18 cm. Materia organică conține adesea 6-8% N, sau 1.100 - 1450 kg N per acru. Până la 1% N organic poate fi eliberat anual prin mineralizare. Pentru acest exemplu, N per acru ar fi 11-14 kg.
Soil with 2% organic matter contains 40,000 lbs organic matter per acre in the top 7 inches. Organic matter often contains 6 to 8% N, or 2,400 - 3,200 lb N per acre. Up to 1% organic N may be released annually via mineralization. For this example, the N per acre would be 24 to 32 lbs.


SURSE DE MATERII ORGANICE SI NUTRIENTI
SOURCES OF ORGANIC MATTER AND NUTRIENTS


GUNOIUL DE GRAJD. O sursă tradițională de materie organică din sol a fost gunoiul de grajd de animale. Gunoiul de vaca de lapte și carne, cal, oaie, porc, și gunoi de păsări pot fi imprastiate direct pe teren și încorporate. Cantitatea de azot din surse de gunoi de la animale diferite pot varia cu un factor de 3 sau 4. Cantitatea de azot din gunoiul de grajd proaspăt (fecale și urină) care va fi la dispoziția plantei este, de asemenea, foarte dependent de metodele de manipulare. Azotul sub formă de amoniac sau de amoniu se poate pierde rapid (volatizare) în atmosferă, dacă bălegarul nu este încorporat în sol.
ANIMAL MANURE. A traditional source of soil organic matter has been animal manures. Dairy and beef cow, horse, sheep, swine, and poultry manure can be spread directly on land and incorporated. The amount of nitrogen in manure sources from different animals can vary by a factor of 3 or 4. The amount of nitrogen in the fresh manure (feces and urine) that ends up available to the plant is also very dependent on handling methods. Nitrogen in the form of ammonia or ammonium can be quickly lost (volitazation) to the atmosphere if the manure is not incorporated into the soil.


Gunoiul de grajd a fost o sursă principală de elemente nutritive pentru sute daca nu mii de ani, până în secolul trecut. Există ingrijorari recente cu privire la prezența anumitelor bacterii în gunoiul de grajd care, dacă sunt permise să contamineze culturile poate afecta siguranța alimentelor de fructe și legume proaspete. O parte dintre cele mai recente ingrijorari, au de a face cu modul în care animalele sunt hrănite, adăpostite și tratate cu antibiotice. Gunoiul de grajd de la unitățile de producție de animale din fabrică nu va fi acceptabil pentru certificare organică. Standardele USDA va necesita, de asemenea, anumite perioade de timp (90 la 120 de zile) de la data de aplicare pana la momentul de oricei recolte din același teren. Compostarea gunoiului de grajd va avea tendința de a stabiliza azotul și conținutul de nutrienți, reduce volumul și o face mai ușor de transportat, și de a reduce dacă nu elimina riscul agentilor patogeni legate de siguranța alimentară. Gunoiul de grajd utilizat în compostare trebuie să fie, de asemenea, tratat în conformitate cu procedurile finale regulate de compostare care necesită un anumit număr de rotații ale gramezii și menținerea unor temperaturi specifice.
Animal manure has been a primary source of nutrients for hundreds if not thousands of years, up until the last century. There are recent concerns about the presence of certain bacteria in the manure that if allowed to contaminate crops may effect the food safety of fresh fruits and vegetables. Part of the more recent concern has to do with how animals are fed, housed and treated with antibiotics. Manure from factory animal production units will not be acceptable for organic certification. The USDA standards will also require certain lengths of time (90 to 120 days) from the time of application to the time of any crop harvest from the same land. Composting manure will tend to stabilize the nitrogen and nutrient content, reduce the volume and make it easier to transport, and reduce if not eliminate the risk pathogens related to food safety. Manure used in composting must also be handled according to the final rule composting procedures which requires a certain number of turns of the pile and the maintenance of certain temperatures.


INGRASAMINTE VERZI. O altă sursă foarte veche, tradiționala de materii organice și nutrienți este cultivarea plantelor pe teren și apoi plugaritul lor în sol să se descompună și sa elibereze substantele nutritive pentru cultura urmatoare. Culturile in care substante nutritive se adauga la sol sunt denumite îngrășăminte verzi. Unele specii de plante sunt selectate ca îngrășământ verde sau recolte de acoperire, pentru ca aceste plante au rădăcini adânci si foarte eficiente, care aduc substante nutritive până la suprafața solului, altele, deoarece acestea sunt rezistente sau mai tolerante de nutrienți, umiditate sau stres de mediu. Cele mai importante îngrășăminte verzi sunt plante care, împreună cu bacteriile sunt capabile de a captura azotul din atmosferă și îl pune la dispoziția plantelor. Plantele furnizează bacteriilor solului din jurul rădăcinilor plantelor carbonul sub formă de zaharuri din fotosinteză. În "schimb" bacteriile ofera azot într-o formă pe care plantele le pot folosi. Plantele pot sa creasca mai mari, cu azot și oferă mai mult carbon. Acest azot poate fi folosit de alte plante pe cand planta originala se dezintegreaza. Putem dezvolta de îngrășăminte cu azot, folosind culturi, cum ar fi lucernă, ​​trifoi și soia și alte legume. Apoi putem folosi plantele proaspete uscate sau descompuse, ca un îngrășământ. Estimările fixarii de azot din trifoi, măzăriche și lupin, sunt în intervalul de la 23 la 45 kg pe acru. Iarbă și trifoi poate stabili in jur de 90-180 kg /acru de N. îngrășămintele verzi pot sa fie plugarite in sol, cosite sau julite. Efectul de îngrășământ verde sau recoltelor de acoperire asupra populațiilor de rozătoare sau deteriorarea rozătoare a arborilor trebuie să fie luate în considerare.
GREEN MANURES. Another very old, traditional source of organic matter and nutrients is growing plants on the land and then plowing them into the soil to decay and release nutrients for the next crop. Crops grown to add nutrients to the soil are called green manures. Some plant species are selected as green manures or cover crops, because of efficient, deep root systems that bring nutrients up to the soil surface, others because they are hardy or more tolerant of nutrient, moisture or environmental stresses. The most important green manures are plants that together with bacteria are able to capture nitrogen from the atmosphere and make it available to plants. The plants provide soil bacteria around the plant roots carbon in the form of sugars from photosynthesis. In “exchange” the bacteria provide nitrogen in a form the plants can use. The plants can grow larger with the nitrogen and provide more carbon. This nitrogen can be used by other plants as the original nitrogen fixing plant decays. We can grow nitrogen fertilizer using crops like alfalfa , clover and soybeans and other legumes. We can then use the fresh, dried, or decomposed plant as a fertilizer. Estimates of N fixation from clovers, vetches and lupines are in the range of 50 to 100 lbs per acre. Grass and clover swards may fix as much as 200-400 lbs/acre N. The green manures can either be tilled under, mowed or grazed. The effect of green manures or cover crops on rodent populations or rodent damage to trees must be taken into consideration.

COMPOSTUL O a treia sursă principală de materii organice și nutrienți, în special pentru parcele mici de teren sau gradini este compostul. Compostul este produsul final de detaliere biologică a materiei organice. Compostare sau dezintegrare poate rezulta din activitatea fungică la temperaturi mai scăzute (<90 F) și a activității bacteriene la temperaturi mai ridicate (de la 120 la 160F). În timpul compostării, carbonul din materia organică se pierde sub formă de dioxid de carbon și apă și căldură sunt generate. Materialul rezultat are nutrienti mai concentrati și poate fi utilizat ca îngrășământ, precum și o sursă de materie organică pentru microorganismele din sol. Produsul este mai stabil, scade solubilitatea substanțelor nutritive, și evită imobilizarea de N, care se poate produce pe așternuturi paie sau de aschii. Cantitatea de semințe de buruieni este, de asemenea scăzut în comparație cu gunoiul de grajd și pot exista efecte beneficiale asupra reducerii agenților patogeni nativi ai plantelor. Procesul de compostare este asemanator cu o vacă ce mănânca fân. Bacteriile sunt hrănite cu carbon, eliberând carbon în atmosferă, dar în același timp, făcând nutrientii mai solubili și mai concentrati în materialul lăsat în urmă.
COMPOST A third primary source of organic matter and nutrients, particularly for smaller plots of land or gardens is compost. Compost is the end product of biological breakdown of organic matter. Composting or breakdown can result from fungal activity at lower temperatures (<90 F) and bacterial activity at higher temperatures (from 120 to 160F). During composting, carbon from the organic matter is lost as carbon dioxide and heat and water are generated. The resulting material has more concentrated nutrients and can be used as a fertilizer as well as a source of organic matter for soil microorganisms. The product is more stable, decreases the solubility of nutrients, and avoids the immobilization of N that can occur with straw or saw dust bedding. The amount of weed seed is also decreased compared to manure and there may be beneficial effects on reducing plant soil born pathogens. The process of composting is also like a cow eating hay. Bacteria are feeding on the carbon, releasing carbon to the atmosphere, but at the same time making nutrients more soluble and more concentrated in the material left behind.


INGRASAMINTE ORGANICE SI AMENDAMENTE. Există îngrășăminte naturale sau modificări care sunt acceptabile pentru producția ecologică certificata. Ele pot fi clasificate fie ca derivate minerale, derivate animale, sau derivate de plante. Mai jos gasiti tabel cu mai multe îngrășăminte organice și o gamă de rate cum acestea pot fi aplicate in grădină (în kilograme (kg) la 10 de metri pătrați de zonă de grădină). Exemple de îngrășăminte organice derivate din minerale sunt fosfați extrasi, fie sub formă de fosfat de rocă, fosfat natural coloidal, sau fosfat natural negru, un silicat de potasiu minat pe bază de minerale din New Jersey numit glauconitic; varul, care este minat din calciu și carbonat de magneziu; gips, care este sulfatul de calciu; fie sulfat de potasiu sau sulfatul de magneziu potasiu (sol-po-mag), care se extrage, de asemenea, și sulf elementar. Există un mare depozit natural de nitrat de sodiu sau azotat de sodiu în Chile, America de Sud. Azotatul de sodiu este o sare foarte solubilă în apă care de obicei nu este considerat acceptabil. Exemple de îngrășăminte organice derivate din animale sunt făină de sânge ( sânge uscat ) , făină de oase , făină de pene , făină de pește sau emulsie de pește , și var din coajă de stridii. Există unele ingrijorari legate de siguranța acestor îngrășăminte atunci când acestea sunt derivate din animale administrate prost sau animale care nu au fost produse în mod bio. Exemple de îngrășăminte derivate din plante includ făină de lucernă , ​​făină de soia , făină de semințe de bumbac , alge marine sau de materiale pe bază de alge , și cenușă de lemn. Ca și în cazul unor surse nutritive provenite de la animale , este o rezervatie cu privire la utilizarea făinei de semințe de bumbac ce provine din bumbac , care sunt stropite cu insecticide de multe ori. Din cauza ca organisme genetice modificate nu sunt permise , iar mai mult de jumătate din soia din Statele Unite au fost de OMG-uri , făină de soia , de asemenea, devene inacceptabil. Alfalfa este o excelenta sursa de azot și substanțe nutritive , dar prețul nu este nu permite utilizarea sustenabila pe scară largă ca îngrășământ.
ORGANIC FERTILIZERS AND AMENDMENTS. There are naturally occurring fertilizers or amendments that are acceptable for certified organic production. They can be categorized as either mineral derived, animal derived, or plant derived. Following is a table of several organic fertilizers and a range of rates they can be applied to the garden (in pounds (lbs) per 100 square feet of garden area). Examples of mineral derived organic fertilizers are mined phosphates either in the form of raw rock phosphate, colloidal rock phosphate, or black rock phosphate; a mined potassium silicate based mineral from New Jersey called greensand; lime, which is mined calcium and magnesium carbonate; gypsum, which is calcium sulfate; either potassium sulfate or potassium magnesium sulfate (sol-po-mag) that are also mined, and elemental sulfur. There is a large, naturally occurring deposit of nitrate of soda, or sodium nitrate in Chile, South America. Sodium nitrate is a very water soluble salt that is usually not considered acceptable. Examples of animal derived organic fertilizers are blood meal (dried blood), bone meal, feather meal, fish meal or fish emulsion, and oyster shell lime. There are some concerns about the safety of these fertilizers when they are derived from poorly managed animals or animals that were not produced organically. Examples of plant derived fertilizers include alfalfa meal, soybean meal, cotton seed meal, sea weed or kelp based materials, and wood ash. As with some animal derived nutrient sources, there is reservation about using cotton seed meal derived from cotton that is often heavily sprayed with insecticides. Since genetic modified organisms are not allowed, and more than half of the soybeans in the United States were GMO’s, soybean meal may also become unacceptable. Alfalfa is an excellent source of nitrogen and nutrients, but the price is not supportive of large scale use as a fertilizer.


MANAGEMENTUL NUTRIENTILOR SI MATERIEI ORGANICE
MANAGING NUTRIENTS AND ORGANIC MATTER

Scopul nostru este similar cu agricultura convențională în ceea ce privește identificarea cerințelor de nutrienți sau de azot ale culturii și furnizarea de o anumită sumă în fiecare an pentru a satisface aceste nevoi. Din tabelul de mai jos se poate porni pentru a obține un simt pentru unele dintre diferențele dintre îngrășăminte organice și sintetice. Ce primesti din tot efortul suplimentar și costul probabil? Carbonul aplicat pe sol menține solul viu și sănătos. Materia organică ajuta patrunderea apei, retentia de hidratare, și stabilitatea solului. Îmbunătățirile din proprietățile fizice ale solului și care pot imbunatati vigurositatea plantei care poate reduce problemele legate de paraziți.
Our goal is similar to conventional agriculture in regards to identifying the nutrient or nitrogen requirements of the crop and supplying some amount each year to meet those needs. From the table below one can start to get a feel for some of the differences between organic and synthetic fertilizers. What do you get for all the extra effort and probably cost? The carbon being applied to the soil is keeping the soil alive and healthy. The organic matter is helping provide water penetration, moisture retention, and soil stability. The improvements in soil physical properties and likely improved plant vigor that may reduce pest problems.


Cu toate acestea, elementele nutritive, de asemenea, trebuie să fie disponibile la timpul specific al ciclului de cultură în raport cu creșterea economică, inflorire, set de fructe, maturarea fructelor, recoltare, precum și pregătirea pentru hibernare. Pentru fructe de copaci, disponibilitatea azotului la inceputul sezonului este important, pe cand disponibilitatea azotului la sfarsitul sezonului trebuie sa fie redusă, ceea ce este de asemenea, considerat important. De asemenea, este important să recunoaștem că cultivarea solului adaugă oxigen și accelerează descompunerea materiei organice. Aplicarea prea multa de azot, de asemenea, duce la o repartizare mai rapidă a materiei organice și scade în formele solubile ale carbonului. O disponibilitate a azotului redusa poate crește dimensiunea sistemelor de rădăcină comparativ cu creșterea partii de sus, care poate crește minierea solului și, de asemenea, stocarea azotului în rădăcini.
However, the nutrients also have to be available at the proper time of the crop cycle relative to growth, bloom, fruit set, fruit maturation, harvest, and preparation for dormancy. For tree fruits, N availability early in the season is reportedly important while reduced N availability late in the season is also considered important. It is also important to recognize that tilling the soil adds oxygen and speeds up the breakdown of organic matter. Over application of nitrogen also results in a faster breakdown of organic matter and decreases in the soluble forms of carbon. Reduced N availability may increase the size of root systems relative to top growth, which can increase mining of the soil and also storage of N in the roots.



organic1.jpg
organic1.jpg (76.8 KiB) Viewed 112617 times

organic1rom.jpg
organic1rom.jpg (74.99 KiB) Viewed 112596 times



Comparație de surse de azot și rata de aplicare. Acestea sunt estimările furnizate în primul rând pentru scopuri de comparație. Multe valori sunt valori medii care pot varia într-un interval larg. Un acru este egal cu 4046 de metri patrati.
Comparison of Nitrogen Sources and Application Rates. These are estimates provided primarily for comparison purposes. Many values are average or mid range figures that can vary over a wide range. An acre is equal to 43,560 square feet.



organic2.jpg
organic2.jpg (88.73 KiB) Viewed 112617 times
Last edited by bernard on Tue Mar 25, 2014 9:18 pm, edited 1 time in total.
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 2 replies

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Metode de cultivare - Cultivation methods

Who is online

Registered users: Google [Bot]

Googlepage: GooglePullerPage
cron