Pesticide preparabile acasa

[ Facebook comments]

Propuneti intreabarile dvoastra in legatura cu identificarea si tratamentul plantelor bolnave..

.

Moderator: bernard

Pesticide preparabile acasa

PostAuthor: bernard » Tue Apr 29, 2014 4:51 am

PESTICIDE PREPARABILE ACASA


Pesticidele trebuie să fie întotdeauna ultima opțiune, chiar și atunci când se utilizează preparate organice!
Cu toate acestea, dacă va trebui să recurgeti la astfel de metode, stropirea plantelor de seara va reduce riscul de stropire a insectelor benefice, cum ar fi buburuze sau albine. Evitați stropirea de flori sau fructe, din motive evidente.

Nu uitati, doar pentru că un pesticid este organic nu inseamna ca nu este toxic. Întotdeauna citiți și urmați instrucțiunile de pe etichetă și precauțiile.
Aceste instrucțiuni sunt doar linii de ghid, vă rugăm să verificați întotdeauna pentru toxicitate pentru albine, dacă sunteți si un apicultor! Ulei de Neem și piper iute este 100% sigur de utilizat (in spray-uri de seara) in cultura bio..

Uleiul de Neem
Copacul Neem - Azadirachta Indica


Indienii antici au venerat extrem uleiul de neem ca o planta puternica, complect-natural pentru apararea impotriva daunatorilor. De fapt, sucul de neem este cel mai puternic pesticid natural de pe planetă, care deține peste 50 de insecticide naturale.Azadractinul, compusul activ este extras cu apă, alcool sau eter de petrol. Neem a fost folosit de secole în India pentru a proteja cereale depozitate.

Neem are multe efecte diferite asupra insectelor. Acesta acționează ca un agent de respingere si anti-alimentare pentru insecte. Poate opri sau perturba creștere insectelor și sterilizează unele specii. De asemenea, Neem a fost clasificate ca un ovocid, miticid si agent impotriva mucegaiurilor. Acesta a fost acum aprobat pentru utilizarea pe culturi alimentare.
În ceea ce privește toxicitatea de neem și albine, neemul este o substanță pe bază de ulei. Stropirea oricarui produs direct pe albine , desigur, va afecta capacitatea lor de a zbura și, eventual, respirația. așa ca ar trebui să fie evitate atunci când albinele sunt prezente. Cu toate acestea, se consideră netoxic, plantele stropite, inclusiv polenul plantelor, are efect minim sau nici un efect în ceea ce privește albinele. Și utilizarea acesteia pe stupi pentru a controla acarieni este bine documentat și subiectul a numeroaselor studii științifice .

Pe tema de Neem, ar putea să vă surprindă, dar unii apicultori dau spray de neem, direct pe coloniile lor, pentru a controla acarienii care pradă pe albine. Este un ulei, ceea ce înseamnă că va ucide insectele cu corp moale daca este pulverizata direct pe ele, cum ar fi afidele. Modul principal de acțiune, este datorita ingredientului activ care * trebuie * sa fie ingerat de insecta . Odata ce sunt ingerate, este un agent de anti-alimentare și un disruptor de reproducere ce înseamnă insecta va muri de foame și nu se va reproduce.

Ingrediente: Conține 2 ingrediente, azadirachtin (AZA0 și liminoide, atât din nucleele de semințe cat si din fructe de copac de neem.

Aplicație: încălzim uleiul de neem astfel devine fluid, amestecam cu apa si putin de sapun, dupa ce pulverizam pe frunze.
Modul de actiune: deranjeaza sistemul hormonal al insectelor si le previne cursul de dezvoltare la stadiul de maturitate. Cel mai eficient pe insecte imature și specii care sunt supuse la metamorfoză completă.

Pro: nu este toxic pentru om, este sistemic, penetreaza si e circulata prin interiorul plantei, ajungand in toate partile ei.
Contra: se spala usor in ploaie, acționează lent. Se descompune în lumina soarelui

Mulți cred ca uleiul de neem, care vine de la o frunză de copac amar, este una dintre cele mai eficiente pesticide naturale existente.

http://growin.ro/extract-ulei-de-neem-n ... 50-ml.html
http://growin.ro/plagron-mighty-neem-250-ml.html

Ardei iute si usturoi

Spray-uri de ardei iute folosite pentru a respinge și ucide insectele, contin ingredientul activ capsaicina, denumireachimică este 8-metil-N-vanilil-6-nonenamida. Perturba sistemul nervos și poate deteriora membranele celulare de insecte și acarieni.
Ardei iute pulverizat pe frunzele plantelor descurajează alimentarea Tingidae-lor, acarieni si alte insecte. Detergent de vase lichid este adesea adăugat pentru a ajuta agațarea sprayului pe frunze. Spray cu ardei iute este considerat un insecticid adecvat pentru utilizarea de către grădinari bio.

Un produs numit Hot Pepper Wax este facut dintr-un concentrat de ardei Cayenne, ierburi respingere asortate, și parafină de ceara alimentara. Ea are o textura ceroasă dura și un gust extrem de respingător. Poate ucide, de asemenea, afide, acarieni, mineri de frunze și alte insecte cu corpul mol prin distrugerea metabolismului acestora.

http://www.hotpepperwax.com/Products/Overview.html

Pentru a face amestec propriu urmați urmatoarele instrucțiuni:

Combina 1/2 ceasca (113 de grame) de ardei iute cu 1/2 ceasca (113 de grame) de catei de usturoi sau ceapa. Puteți folosi, de asemenea, atât ceapă cat și usturoi. Toate legumele trebuie tocate înainte de utilizare. Amestecati legumele împreună într-un mixer electric. Ar trebui să iasă o pastă groasă, cu bucatele. Adauga pasta de legume la 2 pahare (500 ml) de apă caldă. Amestecam bine ingredientele. Turnam lichidul într-un recipient de plastic sau de sticlă și o lasam să stea timp de 24 ore. Dacă este posibil, păstrați într-o locație însorită. Dacă nu, cel puțin menținem amestecul într-un loc cald. Strecurati amestecul. Turnam soluția printr-un filtru, scoatem legumele și colectam apa perfuzata vegetal într-un alt recipient. Această apă este pesticidul nostru.

Turnati pesticidul într-un flacon jet. Asigurați-vă că sticla cu pulverizator a fost mai întâi curățata cu apă caldă și săpun pentru a scăpa de orice contaminanți potențiali.

Dati spray pe plante cu pesticidul. Tratarea plantelor infectate la fiecare patru până la cinci zile. După trei sau patru tratamente, dăunătorii trebuie să se împrăștie. În cazul în care planta este complet acoperită, acest pesticid ar trebui să țină departe instectele pentru restul sezonului.


Tutun

Se amestecă 1 pahar (250 ml) de tutun cu 4 litri de apă. Tutunul este util în impiedicarea de omide, afide si viermi.
Puneti amestecul la soare sau într-un alt loc cald. Lăsați să se odihnească pe timp de 24 de ore. Verificați culoarea amestecului. În mod ideal, pesticidul va arata similar cu nuanța de un ceai de culoare deschisa. Dacă este prea inchisa, se diluează cu apă.

Se adaugă 3 linguri (45 mililitri) de detergent de vase lichid la soluție. Se amestecă foarte bine. Se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator mare. Se agită soluția in interiorul sticlei încă o dată pentru a se combina în continuare.
Dati spray pe plantele infestate. Concentrați-vă pe zonele care prezintă cele mai mari pagube, dar, de asemenea, să acoperiti pete care încă par a fi în stare bună.


Portocale

Coaja de portocala. Dacă nu aveți portocale proaspete, folosiți 1,5 lingurițe (7,4 mililitri) de coji de citrice uscate sau 15 ml de ulei de portocale. Citricele sunt utile mai ales pentru tratarea insectelor cu corp moale, inclusiv melci, afide, Sciaridae, Diadocidiidae, Ditomyiidae, Keroplatidae, Bolitophilidae si Mycetophilidae, și Pseudococcidae. Când pulverizat direct pe dăunători, acest pesticid, de asemenea, funcționează împotriva furnicilor și gândacilor.

Puneți cojile într-un recipient de sticla si se turnati 2 pahare (500 ml) de apa clocotita peste coji. Lasati să stea într-un loc cald pentru 24 de ore. Se toarnă într-o strecurătoare, eliminati cojile și economisiti apa infuzata cu citrice.
Se adaugă câteva picături de săpun lichid. Sapun parfumat cu menta se poate dovedi deosebit de eficace. Amestecăm bine soluția pentru o combinare buna.

Turnam pesticidul intr-o sticla jet mare. Dam spray la intreaga planta pentru a indeparta cei mai multi dăunători cu corp moale. Dati spray direct pe furnici și gândaci.


Crizantema

Combinam 1/2 ceasca (113 de grame) de crizanteme uscate cu 4 cesti (1 litru) de apă. Crizanteme conțin un compus chimic numit piretru, care este capabil de a paraliza multe insecte de gradina.

Se fierbe amestecul pe timp de 20 minute. Fierberea amestecului eliberează piretru în apă. Se toarnă soluția printr-un filtru. Scoateți florile uscate și salvati apa infuzata. Turnam pesticidele intr-o sticla cu pulverizator si tratam plantele.

Concentrați-vă pe zonele cele mai afectate înainte de a trece pe zonele mai puțin deteriorate. Acoperă întreaga planta, inclusiv partea inferioara a frunzelor. Lichidul se poate stoca până la două luni. După această perioadă, nu mai e eficient.
Atenție! piretrum este foarte toxic pentru albine, folosiți numai în interior sau in seră în ultimă instanță!


Spray de sare

Pentru tratarea plantelor infestate cu acarieni, se amesteca 2 linguri de sare de cristal Himalaya cu 4 litri de apă caldă și se pulverizează pe zonele infectate.


Ulei de citrice și / sau Mix de ardei iute Cayenne

Acesta este un alt pesticid organic bun, care funcționează bine pe furnici. Pur și simplu, se amesteca 10 picaturi de ulei esential de citrice, cu o lingurita piper cayenne și 1 ceasca de apa calda. Se agită bine și se pulverizează în zonele afectate.


Spray de hrean

3 litri de apa
2 pahare de piper cayenne (ardei iute)
radacini de hrean taiate in bucati de 2.5 cm
Aduceti apa la fiert, adăugati ardei iute și rădăcină de hrean. Se amesteca pe timp de 1 oră, punem la racit, strecuram și pulverizam.
Sprayul de hrean este excelent pentru îndepărtarea de afide, gândaci, omizi, musculița albă și insecte cu corpuri moale.


Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este ieftin și eficient pentru prevenirea mucegaiului. Adauga o lingurita la un litru de apă. Pentru aderarea la frunzele mai buna, se adaugă câteva picături de săpun lichid limpede. Practic se schimba pH-ul frunzei și nu oferă condiții adecvate de creștere pentru boli fungice. Este ineficient la uciderea ciupercilor, care sunt deja stabilite.


Ceapa verde

Faceti un spray din cepi proaspete si puternice, zdrobindu-le sau punându-le intr-un blender/mixer. Se toarnă o cantitate egală de apă clocotită peste ele și se lasa sa se raceasca pe timp de o oră. Strecurati lichidul de ceapa printr-un tifon fin sau ciorapi pantalon și folositi ca un spray pentru a controla boli fungice. Folosiți ca un eradicator.


Lapte

Laptele a fost descoperit recent ca având proprietăți anti-fungice. Se amestecă 1 cească de lapte în 9 cesti de apa pentru prevenirea infecțiilor fungice și a mucegaiului. Dati spray pe frunze și fructe de două ori pe săptămână.


Bt (Bacillus thuringiensis)

Ingredientii principal isunt bacterii. Există mai mult de 80 de tipuri de Bt folosite ca pesticide. În general, e disponibil sub formă de pulbere, care este stropit sau prafuit pe o plantă. Acesta trebuie să fie mâncat de insectele țintă.
Bt este o otravă stomac. Elibereaza toxine în stomacuri de insecte sensibile care face ca acestea să nu mai manance si mor de foame.

Tipuri de Bt sunt foarte gazdă specifice și nu vor afecta oameni, animale, păsări sau albine.
Avand acțiune lenta, poate dura zile pana la oprirea completa a hranirii si mortii. Se descompune rapid. Poate ucide "insecte beneficiale", cum ar fi descompune larva fluturelui. Se descompune usor în lumina soarelui. Poate fi un iritant al pielii.


Sapun insecticid

Săpunul insecticid este săruri de sodiu sau potasiu în combinație cu acizi grași si trebuie să vină în contact direct cu insectele. Nu mai este eficace după ce sa uscat.
Acizii grași din săpun penetreaza straturile interioare ale insectei și determina celulele să se prăbușească.
Este una dintre cele mai sigure pesticide, Non-toxic pentru animale, fara nici un reziduu. Puteți folosi pe legume până la recolta.
Poate arde sau stresa plantele. Nu folosito in soare plin sau la temperaturi ridicate


Bicarbonat de Potassiu

Bicarbonatul de potasiu, de obicei, în combinație cu ulei horticol și / sau o substanță pentru a îmbunătăți răspândirea și acoperirea frunzelor. Produse comerciale sunt disponibile, cum ar fi GreenCure ® și Kaligreen, sau vă puteți pregăti lichidul dvstra. Nota: Bicarbonatul de sodiu este de multe ori recomandat pentru problemele de ciuperci similare, însă cercetările au arătat ca bicarbonat de potasiu funcționează mai bine și este mai sigur pe plante.
Dati spray la primul semn de boala sau folositi ca un preventiv, înainte de infecție.
Este încă neclar, dar se pare că bicarbonați pot deteriora peretele celular și posibil creeaza un pH care nu este bun pentru dezvoltarea fungilor. Efectul este imediat.

Dureaza 2 - 3 saptamani, ca un preventiv.
Puteți folosi pe legume până la recolta.
Poate arde plante, mai ales dacă este folosit în plin soare.
Verificați eticheta si testare pe o suprafață mică înainte de pulverizare întreaga plantă.

Deocamdata atat, daca mai stiti de altele va rog sa postati aici..


bernard
User avatar
bernard
Administrator
Administrator
 
Posts: 1273
Images: 13
Joined: Mon Feb 17, 2014 1:42 am
Cash on hand: 22,687.67
Bank: 1,311.13

WARNING

This thread has 4 replies

You must be a registered member and/or logged in to view this response.


Register or Login

 

Membrii inregistrati, va rugam sa folositi butonul POSTREPLY (RASPUNS) de mai sus, pentru a adauga un raspuns, pentru ca acesta este salvat in baza de date a forumului si astfel textele vor fi incluse in cautari la Search, Posturi Recente, etc. si face urmarirea posturilor si raspunsurilor mult mai usoara, deoarece sunt deja categorizate pe baza topicelor, pe cand comment-urile Facebook se pot cauta numai pe FB.. Multumim!

Vizitatori, ce nu au un cont inregistrat, folositi comment-urile Facebook de mai jos, dar recomandam sa va inregistrati si sa deveniti un membru al comunitatii noastre !

 

leave a comment

Return to Diagnostica Plante Bolnave - Sick plant diagnostics

Who is online

Registered users: Bing [Bot], FaceBook [Linkcheck]

Googlepage: GooglePullerPage
cron